Ryssland lyckades inte betala ränta

UTRIKES. Sedan invasionen av Ukraina och de efterföljande sanktionerna har Ryssland flera gånger varit nära att bli statsbankrutt under våren. Nu menar en investerarpanel att landet misslyckats med att betala 1,9 miljoner dollar i upplupen ränta i tid, rapporterar Reuters med flera medier. Löptiden gick ut 4 april men pengarna kom inte förrän 2 maj.

Rysslands centralbank

Credit Derivatives Determinations Committee, som samlar flera banker och institutioner som investerar i statsobligationer, ska ha röstat ja på frågan om Ryssland misslyckades betala. Därmed kan landet gå mot sin första statsbankrutt på hundra år.

-Märkligt tycker Pettersson. Bloggens experter påstår ju att sanktionerna inte biter och att Ryssland badar i pengar…

***

18 thoughts on “Ryssland lyckades inte betala ränta

 1. Oligarkerna plundrade det ryska folket då Sovjet föll. Lite poetisk rättvisa att de nu jagas med blåslampa i väst
  Rubeln kan inte handlas med. Om den sjunker eller stiger spelar ingen roll.åk till Ryssland. Gå in på en bank och försök växla 100euro till rubel och se vad du får i praktiken.
  Man fryser alla tillgångar. En idé är att när de får ge sig,antingen ekonomiskt eller i kriget ska Ukraina återuppbyggas. Därefter tar man de frysta pengarna och finansierar uppbyggnaden av landet. Storföretag räknar kallt med en enorm boom på många områden..
  Detta är ett välutvecklat land jämfört med de andra migrantkänderna. På så sätt kommer de flytta hem.
  Jag hoppas på det och här i Spanien jobbar de flesta i den riktningen.den enes död den andres bröd

 2. Även om Putin rullar sig i pengar har han svårt att få dom med sig i graven, som tycks närma sig med stora steg, men kanske hans avkomma kan bo på Hilton i Paris tillsammans med Arafats änka, där hon bor för svenska biståndspengar.

 3. Nja, Ryssland badar inte i pengar, det är Putin som badar i Pengar.
  Och hans “privata” pengar används inte till Rysslands utgifter.

 4. Ryssland påminner om Sverige. Till vissa saker finns det pengar, men till annat saknas det finansiering. Ryssland hjälper Sri Lanka från konkurs, samtidigt som man själv är på fallrepet. Vi har miljoner att strö över andra folk och länder, sedan har vi inte pengar inrikes till ex. förbättrade pensioner osv .

  3
  8
  • Nej, det är Putins krig som sänkte Sri Lanka.

   Putin skulle kunna köpa hela Sri Lanka för pengar han stulit av Ryssland och gömt undan tillsammans med oligarkerna!

   5
   1
   • Sri Lanka har jätteproblem. Det är direkt kopplat till att presidenten plötsligt förklarade att Sri lanka inte skulle använda gödning etc för att landet skulle vara klimatsmart. Det förorsakade en kollaps. Står på farmers sidor med siffror på hur det gick.
    Sensmoralen är lyssna inte på FN,Sverige greta

 5. Pettersson skriver ” Bloggens experter påstår ju att sanktionerna inte biter och att Ryssland badar i pengar…”
  Men Tommy, experterna är ju bara ett gäng motvalls kärringar.

 6. “Ryssland lyckades inte betala ränta” är den stolta titeln på blogginlägget. Längre ner l detta alster läser man arr Ryssland har betalat men med en månads försening. D.v.s en motsägelse.

  En bit senare skrivs att CDDC ska ha röstat ja på frågan om Ryssland misslyckades betala. “Ska ha röstat ja” betyder att det inte är fastställt hur det röstades. D.v.s ännu en motsägelse.

  Innehållet i detta blogginlägg påminner om “sanni gen” att “invandringen är lönsam” och att “ingenjörer och läkare invandrar i hundratusental” eller att “vindkraften löser våra energiproduktionsproblem”. Sådant som bl. a. desinformatören Anders Lindberg från AB skriver.

  Att ryska rubelm hela tiden stärks mot andra valutor och att Ryssland säljer sin olja och gas till exempelvis Kina och Indien tyder snarare på att Ryssland har det ganska bra ekonomiskt till skillnad från Sverige och öveiga EU-länder samt USA där inflationen skenar ich elfattigdomen breder ut sig. Men denna information passar inte in i berättelsen.

  12
  20
 7. Undrar om det är någon annan än jag som tycker att det väst sysslar med, när det gäller att beslagta oligarkernas tillgångar, är juridiskt helt fel.
  Man kan tycka vad man vill om ryska oligarker, men är det de som har startat kriget? Och vilket ansvar har de för kriget överhuvudtaget?
  Att man också lägger en form av kvarstad på de ryska bankernas tillgångar i västländerna har jag däremot ingen direkt åsikt om, annat än att det inte känns rätt. Hade Ryssland varit i krig mot Storbritannien då anser jag att det skulle vara helt ok. Också helt ok om Ukraina gör det, om det nu finns några ryska banker där. Allt för att säkra en framtida betalningsfodran.

  4
  9
  • Oligarkerna har fått sina tillgångar frysta även om röster höjts för att tillgångarna även ska beslagtas.

   De har möjlighet att överklaga och protestera genom rättssystemet.

   Tre ryska oligarker, Roman Abramovitj, Michail Fridman och Pjotr Aven vill ha de sanktioner de belagts med hävda. De har därför vänt sig till EU-domstolen.

   11
   1
  • Putin startade krig mot Ukraina och har för avsikt att fortsätta mot flera länder. Då finns ingen möjlighet för omvärlden att sitta tysta och titta på. Putin kommer att stoppas helt enkelt för att det inte finns något annat alternativ. (Självklart kommer ingen låta dåren bygga upp det gamla sovjetimperiet igen.)

   HUR Putin stoppas däremot är en öppen fråga. Omvärlden kan använda vapen och tvärstoppa Putin med risk för kärnvapenkrig, eller så kan man använda ekonomiska påtryckningar, sanktioner. Visst kan man ifrågasätta dem men med tanke på att Putin startade krig och hotar med kärnvapen så finns ingen anledning att ha moraliska betänkligheter i fråga om fredliga motåtgärder. Oligarkernas pengar är hur som helst i många fall stulna från det ryska folket. Och Ryssland ska betala alla skador i Ukraina…

   Enklast och billigast för ryssarna är att göra sig av med Putin. Det är nog bara en tidsfråga nu…

   7
   1
 8. I dagens samhälle är lögner viktigare än verkligheten.
  Hela västvärlden lever på lånade pengar men ändå är vi rika?
  Däremot är Ryssland fattiga trots alla naturtillgångar som finns i det stora landet med över 11 tidszoner.
  Kan man räkna plus och minus så förstår man hur verkligheten ser ut.
  Då är även naturtillgångar inkluderade.

  7
  12
  • Många har stora skulder som vägs upp av tillgångar. Naturtillgångar är värda mycket om man kan utvinna dom och har kunder.

   Somalia och Afghanistan med flera har enorma naturtillgångar…

   12
   1
  • Jasså du föredrar lögner. Själv föredrar jag sanningar som tex att Putin och hans polare har stulit det mesta av tillgångarna. Finns inte mycket kvar, därför vill Putin erövra grannländerna och råna även dem!

   5
   1
 9. Får Putte kassabrist kan han ju börja tulla på det givmilda svenska biståndet. 400 miljoner är ju inte kattskit precis.

  17
  2
 10. Ryssland verkar ha inkomster (?) men eftersom landet är på väg ner samt att diktator Putte tycks vara sakta döende så gissar jag att den korrupta roffa-åt-sig mentaliteten går på högvarv och de som kan sno pengar gör väl det hellre än betalar statsskulden . . .
  Jag kan ha rätt och jag kan ha tok-fel . . Det är bara en vild gissning !

  20
  9
  • Nu vet vi ju inte om Vladimir P. är sjuk eller om det bara är önsketänkande från media. Hur som helst tror jag att om så är fallet så har du rätt i att det nog är en hel drös som bara väntar på att få roffa åt sig

   9
   3

Kommentera