Nordkorea är ordförande i FN-konferens om kärnvapen-nedrustning

FN. Sveriges bidrag till FN med dess olika organ har de senaste åren ökat dramatiskt, det handlar om runt 20 miljarder. På två mandatperioder, åtta år, innebär det en fördubbling av stödet. Om vi jämför med andra OECD-länder är det lätt att förvånas än mer. Sverige är nämligen totalt sett det fjärde största givarlandet till FN, och bara USA, Tyskland och Storbritannien bidrar i dag med en större summa än Sverige. Alltså inte per capita utan i absoluta tal. Medlemsavgiften till FN som är obligatorisk är lägre än två miljarder. Resten är frivilligt, sedan tillkommer många miljarder genom det ”vanliga” biståndet som går genom biståndsbudgeten.

Kim Jong-un, stolt nedrustare.

Varför rapporterar inte media mer om hur FN fungerar?

Nordkorea har precis tagit över som ordförande för konferensen om kärnvapennedrustning i FN i Genève. Det här är inte ett skämt. När de presiderar vid morgondagens möte, uppmanar vår koalition av 40 FN-ackrediterade icke-statliga organisationer alla demokratier att gå ut, twittrar Hillel Neuer.

Att låta den nordkoreanska regimen Kim Jong-un presidera över den globala kärnvapennedrustningen kommer att vara som att sätta en serievåldtäktsman till ansvar för ett kvinnojour.

Nordkorea är ett land som hotar att attackera andra FN-medlemsländer med missiler, och som begår grymheter mot sitt eget folk. Tortyr och svält är rutin i nordkoreanska politiska fångläger där uppskattningsvis 100.000 människor hålls fängslade i vad som är en av världens  värsta människorättssituationer. Nordkorea vägrar fördöma Rysslands anfallskrig på Ukraina.

UN Watch

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Nordkorea är ordförande i FN-konferens om kärnvapen-nedrustning

  1. Talesättet ”Att sätta bocken till trädgårdsmästare” får här betydelse orkestrerat av FN/UN en gigantisk koloss och penningslukare.

  2. Här Pettersson verkligen räknat rätt det låter så vansinnigt att man kan tro det.

  3. FN är meningslöst slöseri med pengar. Sverige ska inte betala mer än nödvändigt och kan därefter bistå med engångssummor om det skulle behövas vid katastrofer eller liknande.

    16

Kommentera