Miljöpartiet minst i Riksdagen

VALET 2022. För första gången på flera år har Liberalerna gått om Miljöpartiet och är inte längre i botten – även om partiet fortfarande ligger under riksdagsspärren. Det visar TV4.s väljaropinion i maj. Fortsätter utvecklingen såhär är det dock MP som löper störst risk att åka ur.

Liberalerna går totalt upp med 0,9 procentenheter. Det är den största förändringen i sammanvägningen. Den starka uppgången för Socialdemokraterna har klingat av. Nu syns istället en liten tillbakagång för partiet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Miljöpartiet minst i Riksdagen

 1. Tragikomiskt nog så fick just MP och L debattera skolpolitiken i SVT:s Aktuellt för ngn kväll sedan, två små skitpartier som ingen röstar på får med andra ord fritt spelrum på bästa sändningstid!

  26
 2. Det kommer att ske stora omändringar när valdagen kommer.

  Jag gissar att både MP och L åker ur samt att NYANS kommer in via stort antal röster från Skåne och Göteborg. SD kommer att bli största parti med delad andra plats för S och M. Centernfortsätter resan neråt och KD ökar något. V ligger kvar på 6-7%.

  16
  2
 3. Och dom andra tre socialist partierna, ska dom få fortsätta att härja fritt och rasera dom sista resterna av Sverige?
  Nej, dom bör terror stämplas, förbjudas, åtalas och förpassas till den politiska soptippen för all framtid!

  32
  1
 4. 👍!!!

  Men socialdemokraterna är alldeles för stora!!! Hälften kunde vara nog!!!

  Men så är det när de byggt upp det stora förtryckarmaskineriet, nomenklaturan. De röstar naturligtvis på dem!

  Så socialdemokraterna har lurat oss genom sitt dillande om välfärd, genom åren, att bygga ut den, och därmed sin väljarbas! Och därmed sitt kontroll -och förtryckarmaskineri, över oss medborgare!

  BEDRÄGLIGT SPEL!!!

  De kommer därigenom ALLTID att vara gigantiska, tyvärr! Det är I alla fall mycket troligt! ☹

  16
 5. Har svårt att fatta att C har 6,5 %. Deras traditionella kärnväljare lantbrukare röstar säkert på andra partier eftersom C numera flörtar med storstadseliten och muslimer. Kanske är de så att dessa personer som blir intervjuade avsiktligen säger att de skall rösta på ett speciellt parti bara för att andra som inte är med i mätningen tänker att då skall jag inte lägga min röst på detta parti. Vi har trots allt en 4% procent spärr så väljare måste tänka mycket taktiskt.

  11
 6. Hurra, Mp hamnar utanför Riksdagen, tänker jag men lamslås därefter av förskräckelse. Mp:s ”göra kaos”-kampanj kanske syftar till att dra till sig borna upploppsmakare, stenkastare, bombmän och andra våldsverkare, vilka på så sätt får utlopp för sina impulser inom ett legitimt, demokratiskt uppdrag – att vara Mp:s valarbetare.
  Så uppstår en ny fråga: Hur ställer sig Polismyndigheten till det? Man kan ju knappast beskylla Mp för paludansk högerextremism.

  33
 7. Kanske dax att köpa en Champagne och lägga på kylning så dom inte tar slut på valdagen

  28
  1
 8. Med en galen ledare som talar om KAOS i en redan orolig värld är de inte värda ett bättre öde.
  Att skaffa 5 barn till en värld som ska implodera endera dagen tyder inte på något större omdöme.
  Gemensamt ska vi förpassa landsförstörarna dit där de hör hemma .
  Sophinken.
  Och nu tar vi itu med Centerpartiet och Sossarna .
  Jag säger som den kloka träskpaddan Ylva Johansson
  DOVN ,DOVN ,DOVN med siffrorna för MP , S och C .

  49
  1
 9. Sossarna har aldrig varit uppe i dom höga siffror som DERAS opiniondinstitut
  uppger. Skullet tro att deras verkliga procent ligger mellan 23-24 %.

  43
 10. Ser att TV4 är lydig vovve som sätter Partiet på fantasisiffrorna 32% – det gäller att hålla sig väl med Partiet och dess verkställande utskott om man satsar på att de ska vinna valet.

  52

Kommentera