Zelenskyj: Situationen i Donbas är mycket svår

UKRAINA. Situationen i östra Ukraina är ”mycket svår”, säger landets president Volodymyr Zelenskyj i sitt sena kvällstal på lördagen.

Särskilt i de områden i Donbas och Charkiv där de ryska styrkorna kämpar för att åstadkomma åtminstone några resultat, säger han i sin kanal på Telegram och tillägger att man inte kommer att ge upp.

Presidenten säger att Ukraina arbetar med sitt försvar varje dag, men att framgången beror på landets allierades villighet att förse hans armé med vapen. Tidigare under lördagen hävdade Ryssland att man omringat Sievjerodonetsk, något som förnekas av Ukraina.

ISW

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Zelenskyj: Situationen i Donbas är mycket svår

 1. Västvärlden vet allt om Ukraina utan att ha journalister på plats.
  Deras sanning kommer från Zelensky och den Ukrainska arme’n twitter flöde.
  Det finns journalister på plats men deras sanning är inte acceptabel i västvärlden.

  https://youtu.be/N7QEvz4X1zg

  2
  8
  • Jag ser nästan dagligen svenska journalister som reser runt och rapporterar från Ukraina och jag är övertygad om att andra västländer har journalister på plats men de syns väl inte i ryska statliga medier.

   Fox News, New York Times, BBC, TV4, danska och norska journalister och många fler finns på plats i Ukraina.

   Länka gärna till de medier du använder och man kan lita på..

   7
   2
   • Pettersson.
    Vad då syns i ryska medier?
    Kan du ge mig ett enda namn på en västerländsk journalist på plats i Donbass området som fått utrymme i MSM medierna?

    1
    6
 2. Trots obefintliga möjligheter till framgång så låter Zelenskyj kriget fortsätta, med stora förluster i människoliv och förstörelse av samhällen som följd.

  8
  27
  • Precis, Putte borde ta sitt förnuft till fånga beordra eldupphör och dra tillbaka alla ryska styrkor och ryska medborgare till Ryssland och återställa 2013 års rysk-ukrainska gräns.

   15
   4
  • Håkan Dahlberg.
   Jag håller med dig.
   Man offrar den Ukrainska befolkningen som kanon mat i västvärldens proxy krig.
   Finland och Sveriges befolkning står på tur att offras för globalisternas dröm att försvaga Ryssland militärt och ekonomiskt.
   Nato är för fega för att konfrontera dagens Ryska arme’.

   5
   12
   • Gammeldags svensk du låter precis som en gammaldags kommunist från 60-70 talet som gick på all propaganda och ljug från Kreml i Moskva.
    Jag skulle tycka det var mycket bra om någon tryckte till Putin och hans patrask ordentligt och släpade krigsförbrytarerna inför domstol.
    Du gammeldags kommunist du har kanske inte fattat att NATO är inte en krigsorganisation utan en försvarsallians. Vilket kan vara puttlers lycka annars så hade de gjort en grushög av Ryssland och värre än vad fullblodspsykopaten Vlademir Putin har gjort i Ukraina.
    Skärp dig man kan inte vara hur korkad som helst.

    1
    1

Kommentera