”Socialpolitiska reformer för att komma åt gängen”

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Förebyggande insatser är nödvändiga för att stoppa nyrekryteringen till gängen, något som regeringen ”negligerat i åtta år”, skriver Liberalernas Johan Pehrson och Jan Jönsson på DN Debatt, bakom betalvägg.

Debattörerna menar att det behöver ske förbättringar inom socialtjänsten och att socionomutbildningen måste utvecklas. I texten listar de sex förslag för att förbättra socialtjänstens arbete, så som att samlokalisera socialsekreterare på polisstationer runt om i landet och längre slutenvård för unga.

-Pettersson ser inget om invandringen av dysfunktionella. Stoppar vi den är vi en bit på väg, sedan behöver vi utvisa oanpassningsbarra.

Titt också på vad som fungerade förr och utgå från det.

När jag växte upp fick man indragen veckopeng som inte var stor, utegångsförbud eller en örfil om man gjorde något dumt och det gällde i skolan och på fritiden. Straffet kom omedelbart när man blev påkommen utan psykologer och oändliga utredningar. Socialpolitik reformer och värdegrund var inte uppfunnet.

Vi hade ingen fritidsgård, däremot spelade vi spontanfotboll och brännboll och mycket annat utomhus. Saker som inte kostade något, varken för oss eller samhället. (Jag ber om ursäkt för någon pangad glasruta men den betalade farsan)

Det konstiga är att de flesta av oss barn inte blev kriminella utan bra och företagsamt folk utan ungdomsgård, Barnombudsman, socialsekreterare, kuratorer, Rädda barnen och FN:s barnkonvention. Dessutom var skatterna betydligt lägre på den tiden men det visste vi barn inget om.

Varför inte gå tillbaka till örfilarnas tid? Örfilarna var dessutom mångkulturella, tänk vad många namn det finns på samma sak: hurring, hurril, orre, slag på kinden, slag, smocka, sittopp, dagsedel, snyting, sinkadus, lusing, kindpust, lavett, dask och troligen flera andra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “”Socialpolitiska reformer för att komma åt gängen”

 1. Har prövats i 40 år redan och ännu inte givit resultat. Det är inte en resursfråga.

 2. Vi måste plocka bort “djuristerna” ur systemet. Om polisen för en gång skull får gripa eller griper en person så släpper en åklagare denne snabbare än kilevippen.

  Återinför landsfiskalerna som chef för både polis och åklagare. En i varje kommun.

 3. Vissa politiker fortsätter styvnackat stånga pannan blodig med samma hopplösa förslag år ut och år in. Åtgärder, som fungerade när problemen var överskådliga en liten bit in på 1970-talet. Det biter inte på importerade klankulturer uppväxta i hedersvåld. Politikerna fortsätter ändå i samma anda med ständiga höjningar på avgifter och skatter mot arbetande svenskar. Regeringar och kommuner, som fortsätter slösa gemensamma resurser på kostsamma samhällsinsatser utan annat resultat än ytterligare ökade skatter och utländsk kriminalitet. Det får nog svenskarna att tröttna till slut och rösta mer för Sverige och början på en ny epok av svensk samhällsrenovering. Förhoppningsvis slut då med partier, som tror på och verkar för sagobilderna av att bidragstagare och medeltida kulturer styr världsordningen.

  15
 4. Det som behöver reformeras är domstolsväsendet. Alla dessa vänsterblivna åklagare som inte kräver tillräckliga straff och domstolar som gör allt för att hitta förmildrande omständigheter.

  18
 5. När Ungerska regeringen (som stöds av 60% av Ungrarna) gör något ylar våra Socialdemokrater om att det är odemokratiskt.
  När Sossarna genomför massa MP politik (som stöds av 3% av Svenskarna) tycker Sossarna att det är helt ok .
  Skev syn . Nää . Men Socialdemojratisk.

  28
 6. Johan Pehrsson borde gå med i (S), han kör med samma imbicilla tugg som sekten. Det är alltid fel på omständigheterna, aldrig på den kriminelle. Resonemanget är så urbota korkat.
  Under min generations uppväxt, klarade vi oss alldeles utmärkt utan socionomer, och annat onödigt konstigt folk. Det var tunna plånböcker, men inte fan blev folk kriminella för det. Hem efter skolan, matade något yngre syskon, ut och lekte till föräldrarna kom hem, efter jobbet.
  Dagens problem, har skapats av idiotvänstern. Alla ska sysselsättas, ingen tar eget initiativ och de arbetsskygga vårdnadshavarna sitter hemma och väntar på bidraget, väl medvetna om att, det den yngre generationen hittar på, anses vara samhällets fel.
  Kör vidare i samma spår, Johan Pehrsson, och gräv en djup grop, där du kan begrava (L).

  26
 7. Ha ha ha ha ha ha! Liberalerna är kul!! Tänk att det skall vara så svårt att förstå.
  Migration och kultur är det avgörande!

  Om man importerar skit så får man skit
  Om man importerar en viss kultur så får man en viss kultur

  Får man Nobelpriset genom denna upptäckt?

  30
 8. Ett sätt är att inte importera dem, om man ändå gjort det och brottsligheten
  fortsätter så är utvisning en annasn åtgärd, men det ska inte bara sägas,
  utan även åtgärdas.

  20
 9. Polisen skall hellre kontakta familjen än det sociala, för kommer någon in i den saciala labyrinten är risken mycket stor att den mynnar i kriminalitet.

  Kravet på föräldrar och deras kulturbärare måste skärpas.
  Se bara på de oregerliga pojkar som leker rövare i en matvaruaffär. Flickorna är som ljus, medans pojkarna lever bus.

  16
  2
 10. Nu har Johan Persson visat att han inget förstår. Ska han också börja skriva brev och ringa till våldsverkare i Stockholm .
  Tar han Jan Jönsson som rådgivare här han sålt taskan till räven .
  Tror de att vi Svenskar kan vänta 20 år till deras planer eventuellt börjar synas i samhället Jag skriver eventuellt för alla insatser hittills har visat sig värdelösa.
  När de klurat ut att Sverige inte kan fortsätta Sossarnas idiotinvandring och värdelösa integration , har vi förhoppningsvis en ny generation klokare politiker.
  Som dränerat träsket.
  Men det blir efter valdagen i september .

  25
 11. Ett förslag som ska gjuta in hopp i svensken, ett hopp som sedan ska tyna bort.
  Samtidigt som vi biter ihop lite till och arbetar.
  Ge skattebetalaren hopp och förvänta arbete från hen. Ta in några 100 000 till…
  Repetera, det har varit förd politik i 40 år!

  Svensken måste bestämma sig, ska jag låta mig luras av nya löften som ger mig hopp.
  Ett hopp som sedan dör ut alltmedan jag arbetar.
  Vad har tidigare löften om att ”nu ska allt ordna sig” gett mig? Jag har ju levererat arbete och skatt till välfärd! Men politikerna har tagit hoppet ifrån mig.
  Jag gör som förväntas, politiker sviker och tar hoppet ifrån mig!

  Jag arbetar mot löftet om ett bra Sverige!
  Jag arbetar mot löftet om frihet från kriminella bidragstörstande invandrare.
  Jag arbetar för att bli fri.
  Politiker och media tar hoppet från mig och förväntar att jag fortsätter arbeta.
  Arbeta till min död, sedan ersätts jag med nya arbetare som lovas frihet.

  Nu manipuleras jag att tycka ”vi har fått för mycket och nu ska vi dela med oss”, samtidigt som jag ska arbeta och betala skatt. Samtidigt som jag lovas att bördan från den kriminella invandringen ska lätta.
  Politiker och media säger ”arbetar du och betalar skatt så ska vi lätta din börda”.
  Med hoppet om ett bättre samhälle arbetar du vidare, hoppet falnar samtidigt som nya löften med nytt hopp tänds.

  Utrotandet av det nordliga folkslaget byggs med samma teori som drabbade Europa under 1930 och 40-talet.
  Var grundar sig hatet i, vad hatar oss så?

  26
 12. De värsta gängmedlemmarna är inte snorungar de rekryterar för att sälja knark. De värsta är de familjebaserade gäng från Asien och Mellanöstern samt i viss mån även öststaterna. Skall de lyckas måste de fimpa strukturerna i stället för att ta loserkids i orten. Varje vaken polis vet mycket väl vilka som är de största bovarna. Men, varför är de fortfarande på fri fot?

  48

Kommentera