”Skaffa inte fler barn än du kan försörja”

VALET 2022. Arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark (S) öppnar i en intervju med Aftonbladet för att ta bort flerbarnstillägget, som innebär mer pengar ju fler barn man har. Det skulle vara ett sätt att få ut kvinnor i arbete, menar hon. Hårdast drabbade av arbetslöshet är kvinnor som är födda utanför Sverige, i den gruppen är nästan var femte arbetslös.

Även etableringstillägget behöver ses över och kan behöva ges individuellt i stället för baserat på hushåll, menar ministern. Det är en ersättning som nyanlända kan få när de deltar i etableringsprogram via Arbetsförmedlingen.

Alla som kan arbeta ska arbeta. Man ska inte skaffa fler barn än man kan försörja, det är en viktig utgångspunkt, säger Nordmark (S).

Regeringen ger nu flera myndigheter, som Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Försäkringskassan, i uppdrag att informera om familjeplanering och ge karriärråd.

-Pettersson säger att det som tidigare var rasistisk politik från Sverigedemokraterna ofta blir S-politik efter några år. SD driver inte bara den politiken några månader före valet.

SD vill sedan länge avskaffa det så kallade flerbarnstillägget. 

Pengarna ska i stället betalas ut via ett skatteavdrag, men bara till föräldrar som har en fast inkomst.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “”Skaffa inte fler barn än du kan försörja”

 1. Bort med allt sånt som gynnar invandringen.
  Etableringstillägget infördes väl förresten av Reinfeldtregimen, då det dök upp när Löfen tillträdde.

 2. Den här nyheten stod på SR förra veckan. Då stod det dock att det inte var aktuellt att a skaffa flerbarnstillägget.

  Skaffa inte fler barn än du kan försörja, men om du ändå gör det så kommer vi betala för dem.

 3. Doulorna i Lövgärdet – ett av Göteborgs “utsatta områden” – verkar dock tycka att flerbarnstillägget skall vara kvar… Så att de kan föda många nya Muhammeds och sprida islam… Att de däremot INTE förstår är att det INTE finns något förbud på att skaffa många barn. Bara att det nya förslaget INTE gör det lika ekonomiskt lönsamt

  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/doulorna-i-l%C3%B6vg%C3%A4rdet-ingen-ska-p%C3%A5verka-hur-m%C3%A5nga-barn-man-har-1.72895639

  14
 4. ” skaffa inte fler barn ….”,. Va! Har en sosse sagt detta? Var tvungen att läsa om texten en gång till. Sen insåg jag att javisst det är ju valår. Nu kommer ju det ena vettiga förslaget efter det andra och man undrar om sossarna har blivit infiltrerade av SD eftersom man just nu kommer med detta förslag.
  Men Eva Nordmark, vad har ni sossar gjort under dessa nu snart 8 år som ni suttit vid makten? Annat än att ha tagit in flera 100.000 tals nya bidragstagare ?
  För det är väl ändå inte som så att ni plötsligt har börjat inse vart Sverige är på väg?

  28
  1
 5. Det är därför muslimerna har så många barn. Det är någon annan som försörjer dom…..svenskarna,

  43
  1
 6. Det här hittar du i dagens GP

  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/v%C3%A4rdar-hotades-av-ungdomsg%C3%A4ng-fick-byta-skola-1.73684357

  Kommentarerna till artikeln är nästa samtliga censurerade. VARFÖR kan man undra. Tyvärr är det nog så att invandrargängen blivit så stora att GP inte vågar annat.

  Polisen verkar heller inte våga ta tag i gängen! En mycket sorglig utveckling som understöds av S, MP och C.

  Nu undrar jag bara var oppositionen håller till? Har de också blivit orerare utan intresse att ta tag i problemen som migrationen ställt till med? Reinfeldt och Moa vad tycker ni idag om utvecklingen ni startade tillsammans med C och MP?

  31
 7. Jag tror att Eva Nordmark tog fel pärm när förslaget presenterades. Förslaget låter som om det kom från en tid före 1968 då sossarna inte lutade dikt babord.

  22
 8. Nu är valrörelsen igång. Då är såzzarna om möjligt mer skrupelfria än de brukar vara. Gång på gång kopierar de SD-förslag som då ansågs vara grovt rasistiska, men som i såzze-tappning nu plötsligt anses fullständigt rumsrena. Röstfisket tar sig allt mer groteska former. Men den givna frågan om varför såzzarna kopierar SD-politik allt oftare, kommer förstås aldrig att ställas av propaganda-organet SVT.

  45
 9. Eller så kan man börja med att inte ta in fler än Sverige kan hantera och integrera .

  44
 10. Och Globalt borde detta gälla hela Afrika, som tillverkar en massa barn
  som andra får försörja, men även många dör av svält. Upplysning, istället
  för försörjningsstöd som sällan hamnar rätt !

  45
 11. Ta inte bort flerbarnstillägget. Vänta istället med att ge bidrag tills människor varit medborgare i Sverige i 20 år innan dom får bidrag och del av välfärden, som är svenskars skattepengar.

  37
 12. Alla bidrag skall ta slut när tredje barnet kommer. Jorden är överbefolkad, det finns redan barn som maten inte räcker till.

  54
 13. -Dålig utbildning, svårt att få jobb.
  -Inget jobb, dålig ekonomi.
  -Dålig ekonomi, bidragsberoende.
  -Bidragsberoende, samhällsbelastning.

  44
 14. Öskute säger att Petterssons är aldrig nöjd med sossarna.
  Om folk råkar komma in på din blogg och läser en del kommentarer, så klart de blir tveksamma, de tror nog då att SD är fördomsfulla. Fast SD inte står bakom sådana kommentarer.
  Lätt att döma hunden efter håren.

  2
  39
 15. Jag skulle tro att en av 10 av utländska kvinnor arbetar, med arbete menar jag något som inte är en åtgärd. Fejkstatistiken haglar över oss. Tänk på att SCB inte är en fristående myndighet som ger os oberoende statistik, de arbetar direkt under regeringen och tar fram statistik som regeringen beställt, inget annat.

  75
  • DDR
   Tro kan man göra i kyrkan.
   Klart är dock att utlänningar i Sverige borde arbeta mer.

   17
   20
  • Statistiken är säkert riktig. Men siffrorna blir ju missvisande när man som Sverige rapporterar inrikes födda som en grupp och utrikes födda som den andra gruppen. Där ingår alla EU-medborgare som bor och arbetar i Sverige, och också sk “thaifruar”

   12
   13

Kommentera