Våldsspiralen: Om verklighetsbild och avtrubbning

BROTTSLIGHET. Dödsskjutningarna fortsätter att öka – trots att Sverige redan har högst antal dödsskjutningar per capita – i hela Europa.

Hur hanteras Sveriges brottsutveckling av regeringen? Hur har svenska medier skildrat denna hantering? Och vad händer med ett land som anpassar sig efter våldet istället för att bekämpa det?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans video om Våldsspiralen.

Henrik Jönsson Pressbild

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Våldsspiralen: Om verklighetsbild och avtrubbning

 1. Skriv inte att vi blivit vana och blasé vad gäller skjutningar, för det är att låta buset ta över.
  För att få stopp på det hela behövs hårdare kontroll vilka som tillåts komma in i landet samt mycket fler dömda utvisas på livstid.

  Skärpta regler vad gäller bidrag, och information till de som kommer in, har de inte arbete och kan försörja sig och sin familj före tre år så utvisas de.
  Ta bort all tolkhjälp som nu är gratis, öka kraven vid SFI utbildningen mm.
  Gör klart för familjerna att döms någon till utvisning under de första åren kommer hela familjen att utvisas.

  Men framförallt, väljare se till att de rätta partierna f¨r makten i v¨rt land i höst.

  10
 2. Med tillvänjning kommer en ny normalitet, det gäller personligt missbruk, nät-uppkoppling, fordonshastighet, chili och koriander, så varför inte också när det gäller skjutningar? Mer, snabbare, ännu mera, till sist blir man blasé.

  Skjutnings-normaliteten påskyndas genom förståelse för, och offentligt förhärligande av, våldsbenägna gängkriminella. Vi som inte charmas av skjutglada Orten-gossar är bakåtsträvarna, ”de onormala” och skjutningar av normalgraden får allt mindre notiser i nyhetsmedier som domineras av kändisar, produktplacering och medicinskt mumbo-jumbo.
  Ett nytt, spännande Sverige växer fram (med allt större svårigheter att locka utländska (betalande) turister).

  15
 3. Skönt att se och höra att INTE alla har kastat in handuken.

  Sveriges förfall började med massmigrationen och det ser vi allah.

  Nu bör vi ta tag i det som (S) lovar men aldrig utför nämligen utvisning av kriminella och sådana som INTE har rätt att vara här. Vi måste också påbörja återvandring av sådana som INTE vill anpassa sig till det svenska samhällets regler.

  VILKET PARTI VÅGAR TA TAG I FÖRFALLET OCH BÖRJA BYGGA UPP SVERIGE IGEN??

  38
 4. Det är skönt att vi inte har USAs vapenlagar, där skjuter de vilt ibland, medan vi är förskonade för sånt.

  4
  24
  • Jag förmodar att du försökte vara ironisk men faktum är att i Sverige avväpnar vi de vettiga och laglydiga medan de vettlösa kriminella inte har något problem att skaffa vapen tack vare obefintlig gränskontroll.

   I Charleston, West Virginia sköt en kvinna en beväpnad vettvilling som tänkte ställa till med massaker. I Uvalde, Texas hindrade lokal polis federala agenter att ingripa under minst en halvtimma, kanske fyrtiofem minuter vilket spädde på antalet mördade.

   Asylantstopp, ordentligt fängelsestraff, förlorat medborgarskap samt livstids utvisning inte bara för gärningsman utan familjen om vederbörande är omyndig kan kanske råda bot på mördandet. Hårdare vapenlagar än Sverige går inte att få.

   26
   • Ja, det är ju inte vapnen som är farliga. Det är dem som hanterar vapnen. Även en bil kan vara livsfarlig om den hanteras av en vettvilling. Det finns det en mängd ex på, Drottninggatan och flera platser i Europa.

    17
 5. Sossemafian vill ge oss hopp om sveriges framtid genom att lova de ska lösa problemen sossarna skapat.
  Hoppet ska sedan tyna bort, alltmedan vi arbetar och betalar skatt. När sossarnas löften seda visar sig vara falska så kommer sossarna med nya löften, som ska inge oss hopp…
  …som sedan ska tyna bort.
  Den nordiska ursprungsbefolkningen ska tro att om de arbetar duktigt och betalar skatt så blir de fria från invandringens belastning.

  Nu vill media och politiker bla bombardera oss med inslag som visar hur fattigt det är i andra delar av världen. De förbereder och bearbetar oss så det ska bli en självklar känsla att ”vi har fått för mycket och nu ska vi dela med oss”.
  Det är bla därför tiggarna är heliga, de ska sitta överallt, väl utplacerade så vi inte kan undgå att se dem. Deras närvaro ska manipulera oss att förändra vår hållning till att värna det vi skapat. Tiggarnas närvaro ska få oss att vilja dela med oss av vår välfärd till de som inte betalar för den. Tiggarnas närvaro ska få oss att acceptera sämre vardag, känna att ”om tiggarna lever i missär så kan ju jag sänka min standard”.

  Vill ni det?

  38
  • Och som tidigare sagt, ”se” vad som händer i USA , de har mass skjutningar hela tiden, förbjud & förbud
   men här hemma tar vi emot folk från hela världen och hyllar dom fast de är brottslingar ?? och kommer från terroristgrupper ??
   Och mord är inget som händer eller stör !!
   Mördare hyllas i SR och SVT för de är så fantastiska trots de tillhör grupperingar som sätter sverige i brand.
   fy fan för alla dessa idioter som skall trycka fram att all skit är fantastiskt
   Men förakta den inhemska befolkningen och landet och som gett dem den statusen att kunna förgöra landet och svensken genom att baktala oss alla med ren påhittad lögn, det går bra.

   13

Kommentera