KD blundar för abortmotståndet i partiet

VALET 2022. ”KD blundar lika hårt för abortmotståndet i sitt parti som SD för rasismen i sitt”, skriver Alice Bah Kuhnke, EU-parlamentariker och ledamot i jämställdhetsutskottet, i en slutreplik på Expressens debattsida.

Hon framhåller att flera framstående personer i KD:s olika styrande och beslutande organ vill begränsa aborträtten och nämner bland andra Lars Adaktusson, Mikael Oscarsson och Göran Hägglund. Detta efter att flera KD-företrädare i en replik anklagat Bah Kuhnke för att fokusera på gamla uttalanden från enskilda personer i stället för att titta på de formella förslagen och besluten KD fattat.

I en första debattartikel uppmanade Bah Kuhnke KD att säga sanningen om vad partiet tycker om aborträtten varpå KD-företrädarna svarade: ”Den svenska abortlagstiftningen är både balanserad och ändamålsenlig.”

-Pettersson säger att där kom den ”som SD:s rasism”. SD som aldrig haft något ansvar beskylls för allt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “KD blundar för abortmotståndet i partiet

 1. Ett argument som ofta hörs är att kvinnan bestämmer över sin egen kropp. Jaha men ger det kvinnan rätt att bestämma över barnets kropp?? Kvinnan och det ofödda barnet har ju olika DNA!!

  1
  1
 2. Om kvinnan kan välja abort utan mannens medgivande (min kropp mitt val) ska även mannen kunna välja ekonomisk abort (min plånbok, mitt val) oavsett vad kvinnan bestämmer sig för att göra.

  En annan fråga som abortförespråkare ska svara på då är: ska Sverige även tillåta aktiv dödshjälp? Igen, min kropp mitt val. I en riktig demokrati som tillåter abort av livsdugliga foster så ska inte frågan om aktiv dödshjälp vara ett problem.

  7
  1
 3. Vi får innerligt hoppas att Miljöpartiet lämnar Riksdagen efter valet.

  20
 4. Fri abort, ja men inte att använda den som ett preventivmedel i efterhand.
  Barn eller inte här vilar ansvaret tungt på männen i första hand.

  8
  6
 5. Skunken ska håla käft..
  Vad har den individen tillfört.
  Jo endast våld ..bara se hur det ser ut i samhället.
  Med deras politik

  13
  2
 6. Är det så MP utbildar sina medlemmar. MP vet allt och förstår allt till skillnad från övriga Sveriges medborgare, som är onda och ansvarslösa. Jag förstår inte hur någon kan uttala sig så cyniskt om de egna landets skattebetalare, som ombesörjer att det är extremt ekonomiskt lönsamt för t.ex. Alice Bah Kuhnke att vara EU-politiker. Jag tycker uttalandet lutar åt det rasistiska och vi behöver inte alla dessa politiker drällande för dyra pengar i EU. Det räcker med hälften politiker och ca: en fjärdedel av kostnaden. Vi behöver pengar för försvar, sjukvårdspersonal och skolor i Sverige.

  31
 7. Hur många av er kommer rösta i höstens val? Själv är jag ytterst tveksam om jag ska rösta, jag tycker att vi har ingen demokrati, det hela går ut på attSD ska få så lite inflytande som möjligt.

  Är det demokrati att ett parti som har 17 procent av väljarstödet mer eller mindre fryses ut? Är det demokrati att partier som precis klarar riksdagspärren har mer inflytande? Jag anser det är dålig respekt för valresultatet.

  Troligen kommer jag rösta blankt, eller helt avstå, demokratin är död och det är politikerna på riksplanet som har tagit död på demokratin.

  28
  5
  • Politik idag att tala om för alla hur kass andra partier är. Inte visa vad man vill och förmår. Smutskastning är vad som gäller. Och det här med Twitter? Är det seriöst för regeringen föra ut sin politik på en sådan plattform. Hur är det med riksdagspartierna?

   En blankröst är inte en bortkastad röst. Det är en opinionsyttring. Röstskolk är också en opinionsyttring.

   12
   • Till Jöns H. Opinionsyttring som ingen bryr sig om, JA.

    Som jag förstått så ingår blankröst inte i valresultatet.
    Därför tycker jag att sådan röst är bortkastad.

    Om du röstar på ett godkänt sverigeräddande parti som inte finns i
    eller kommer in i Riksdagen så skall sådan röst räknas.

    Rösten ingår då i hela den mängd som till exempel Mp skall ta proschent av.

    Det kan ju ha betydelse. Dessutom innebär sådan röst press på parti som tenderar att bli ”tamt”.

  • Örjan!
   Tänk om, om du inte röstar eller röstar blankt är du lika feg som våra politiker i sju-klövern.
   Du skall naturligtvis rösta för SD!

   15
 8. ”Den svenska abortlagstiftningen är både balanserad och ändamålsenlig” är ett föredömligt klokt svar ty i abortfrågan blir du antingen taliban eller barnamördare. Det är två föräldrar men kvinnans kropp och hur du än väljer blir alltid någon part förfördelad vilket alltid resulterar i kritik. Även om man minskade tiden från 18 till 12 veckor skulle det inte ha någon praktisk betydelse då ytterst få aborter sker efter vecka 12 så det är bara symboliskt värde i bortre gräns. Man vinner helt enkelt inga val på frågan så därför bör den lämnas orörd. Om det inte är så att du befinner dig på yttersta vänsterkanten och håller samtidigt på fri abort och talibaner.

  19
  • Argus, i det här fallet är det nog så att Bollibumpa Alice (MP) vill misskreditera KD som förövrigt ställt sig bakom svensk abortlagstiftning. VAD GÖR MAN INTE FÖR ATT MISSKREDITERA ANDRA när man själv tillhör stolpskotten.

   36
 9. Det är väl inte många som är rasister, däremot märker jag att många är rädda för utlänningar och tror att vårt samhälle skall förändras.
  Den politiska debatten är hård, riktar ofta in sig person.
  Sen är det en definitionsfråga eftersom det allmänt anses att det inte finns några raser, hur kan man då vara rasist.

  6
  18
  • Du är antingen blind, korkad eller har en politisk agenda. Vårt land är förändrat – till det sämre. Vi har ”utanförskapsområden” i snart nog varje kommun befolkade av kriminella gökungar som mobbar, våldtar och mördar. Gemensamt för dessa är att de kommer från skitländer och har valt Sverige för de kravlösa bidragen.

   Vi har haft en världsomspännande pandemi och det pågår ett krig i Ukraina. Trots att miljarder människor påverkades och miljoner människor har dött så har det ändå medfört vissa fördelar. Av pandemin har vi lärt oss att vi måste vara självförsörjande och att man inte måste centralisera allting. Av kriget i Ukraina har även många inbitna flyktingkramare förstått att vi kan inte ta emot och försörja all världens flyktingar utan de ska till slut återvända och under tiden bidra vilket så småningom även kommer att gälla alla drönare från Långtbortistan.

   42
   1
   • Argus
    Där blev jag nedsparkad i diket, jag får försöka kravla mig upp i alla fall.

 10. ABK borde tala om vilket elände som hon och sekten har orsakat för Sverige och inte vända focus mot oskyldiga.

  46
 11. Svartmålningen av KD har börjat! Bollibumpa Alice (MP) drar sig inte för halvsanningar eller rena lögner. Allah partier har enskilda medlemmar som har olika uppfattningar i olika frågaor men som håller ihop i de överordnade inriktningen för partiet.

  Bollibumpa Alice (MP) är väl orolig för sin välavlönade plats i EU parlamentet och måste därför göra sig hörd.

  50
  • Min kropp! Mitt val!
   Vi kräver aborträtt efter vecka 36.
   KD är rasister!
   Hälsningar MP.

   3
   1
   • Vi är snart där. Kvinnor går nu ut offentligt, och i viss mån prisat, med att de ”ångrar sina barn” och medvetandet hos en nyfödd kan antagligen forskas fram till ”obefintligt”.
    I Klimatets och den s.k. feminismens namn blir (är) allt både möjligt och tillåtet.

 12. Ja Dyng-Bunke vet självklart hur islam och muslimer ser på abort, men Dyng-Bunke vill att islam och muslimer ska växa i Sverige så därför riktar hon enbart kritiken mot ett parti som vill bevara Sverige.

  54

Kommentera