Minns ni Emma Lennartsson?

KORRUPTION. Minns ni Emma Lennartsson? Hon var dåvarande statsminister Stefan Löfvens närmaste medarbetare men tvingades avgå för att hon inte skött sitt jobb och ljög för att rädda Löfven.

Emma Lennartsson, på regeringens hemsida står Lennartsson CV, men där är hennes påtvingade avsked bortglömt! Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Emma Sofia Lennartsson, född 15 augusti 1974, har examen från Handelshögskolan. Hon har tidigare bland annat arbetat som talskrivare åt dåvarande finansministern Bosse Ringholm (S), chef för budgetenheten vid Socialdemokraternas kansli, som planeringschef på Finansdepartementet och som makroanalytiker på Carnegie. Mellan 2011 och 2012 arbetade hon som chefsekonom på fackförbundet Kommunal men lämnade posten för att i februari 2012 bli chef i Socialdemokraternas partikansli och därmed en av Stefan Löfvens närmaste rådgivare. I augusti 2017 avgick hon från posten till följd av sin informationshantering och kreativa hantering av sanningen vid it-haveriet på Transportstyrelsen.

Lennartsson sa själv att hon tog konsekvenserna av sitt misstag, vilket inte var så svårt med 1,3 miljoner i avgångsvederlag. Efter knappt fem månader i kylan blev damen ekonomidirektör och tf regiondirektör i region Uppsala, där var hon till den 19 december 2019 då hon rekryterades till tjänsten som planeringschef hos finansminister Magdalena Andersson (S). Nu är Lennartsson statsminister Magdalena Andersson (S) närmaste medarbetare.

Om Emma Lennartsson på bloggen…

Vid ett regeringssammanträde på onsdagen beslutade regeringen om nya löner för statssekreterarna.

Statsministerns statssekreterare Emma Lennartsson, som har följt Magdalena Andersson från finansdepartementet, har fortsatt den allra högsta lönen på 121 200 kronor. Hennes löneökning motsvarar i år 2 100 kronor. 

För de andra statssekreterarna i Regeringskansliet och för kabinettsekreteraren hos utrikesminister Ann Linde är den nya månadslönen 108 900 kronor.

Löneökningen för de politiskt anställda tjänstemännen uppgår i år till 1,8 procent, precis som förra året. Det är lägre än åren dessförinnan då löneökningen varit över 2 procent.

Regeringen har även beslutat om nya löner för myndighetschefer, landshövdingar, museichefer och rektorer för universitet och högskolor. De nya lönerna gäller retroaktivt från och med den 1 oktober 2021.

-Pettersson upphör aldrig att förvånas över hur korrupta och skamlösa socialdemokraterna är…

Från augusti 2017

IT-skandalen på Transportstyrelsen kryper nu allt närmare statsministern. Hans närmaste medarbetare statssekreterare Emma Lennartsson tvingades i dag avgå med omedelbar verkan…Hon tycks dessutom ha ljugit. Tidigare har vi fått veta att hon fick kännedom om IT-skandalen först i december 2016. Det har också Stefan Löfven uppgett. Nu visar det sig att hon fick det redan i februari…Lennartsson anser sig inte ha förstått allvaret i Säpo:s rapport. Låter orimligt med tanke på hur allvarligt Säkerhetspolisen såg på outsourcingen. När hon nu hävdar att hon inte informerade statsministern, kan man fråga sig om hon talar sanning om det, när hon inte gjort det om tidpunkten när hon först fick veta”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Minns ni Emma Lennartsson?

 1. När ska gemene riktig svensk vakna upp ur sin mentala dvala?!

  121 000 kronor per månad för att inte göra någonting alls. Men hon fick nog mer övning under sin tid i Landstinget Uppsala, skickade epost till rummet bredvid.

  Och tänk nu alla de dumskallar vilka inbillade sig att det skulle bli ”bättre” med honkönade på höga poster.

  Fel! Det har blivit än värre, än mer korrupt, än mer i upplösning.

 2. Vi har 2,3 miljoner pensionärer i landet ca 20% av befolkningen, alltså människor som gjort rätt för sig.
  Vi har dessvärre också 790242 invandrare i arbetsför ålder som lever på bidrag det är 13,4 % av arbetskåren. Varför har vi det? Helt och hållet p.g.a. naiva politiker som dessutom är för många samt överbetalda.

  16
 3. Så här kan det också gå när man vänder på stenar .
  Då kommer det ibland fram grejer man inte tänkt på .

 4. Det är väl klart att en socialdemokratisk statsminister måste ha en lögnhals i sin närmaste omgivning.

  21
 5. ”korrupta och skamlösa”. Ja vi såg ju hur många chanser Mona S. fick. Fattas bara att hon också kommer tillbaka.
  Är det konstigt att vi har ett politiker förakt i detta landet?

  31
 6. Jag skulle gärna vilja att media kunde rapportera om en jämförande statistik över lönerna i våra grannländer, Finland, Danmark och Norge. Är deras ledamöter lika osunt överbetalda som våra?

  29
 7. Har utbildats på Handelshögskolan.
  Säger allt.
  Vem äger den skolan och vilka politiker har gått där. Vem är professor där.
  Epstein och Maxwell kopplingar etc.

  31
 8. Har man fått insyn i den sverigenedbrytande agendan och vet hur den nordiska befolkningsgruppen ska utrotas så mutas man med fina tjänster och uppdrag, självklart med duktigt höga löner.
  Det är farligt att lämna de som vet ute i kylan, de kan ju skvallra! Att vara ute i kylan är heller inget straff, det finns ett väl fungerande nätverk som tar hand om de sina. ”Att vara ute i kylan” är en term som ska blidka den skattebetalande svensken, svensken ska tro att de som gör fel bestraffas.

  41
 9. Jag skulle med lätthet författa samma lögner och dravel för halva priset,en ren besparing för statskassan.

  40
 10. Dom är inte länge ute i kylan dom trogna undersåtarna i sossemaffian.Man kan göra hur många dundermissar som helst nästan men får efter lämplig tid återkomma in i värmen.Så det handlar inte om den bristande kompetensen utan om att du visat din stora lojalitet tidigare för då kan du åter bli till nytta igen.Nya tjänster erbjuds och lönen höjs ju då naturligtvis rejält.Du måste ju få lite plåster på såren för din tidigare frånvaro från köttgrytorna. Om du däremot har varit tillräckligt ”besvärlig ”för partiet kan du som avskedspresent belönas med en ambassadörspost så långt bort från Sverige som möjligt….

  37
 11. De som röstar på sossarna måste vara lika svagbegåvade som Sossarna dom röstar på.

  64
 12. Min äkta hustru tillhör fattigpensionärerna. Denna grupp har minsann inte fått något mer att leva på. Blott några spänn på botten av en spann. Omsorgen om sina ”potentiella” väljare är en tom tunna. Socialdemokrater fyller bara sina egna börser.
  En röd röst är en död röst

  84
 13. (S) skyddar de sina även om det är rena stolpskott. Kunskap är inte alltid önskvärd. Det syns tydligast i migrationen där vi samlat på oss ett par hundra tusen lågutbildade eller rena analfabeter som de ”goda” nu tror att det går att utbilda till svensk nivå.

  61
 14. Verkar tydligen som när det gäller politiska uppdrag så finns där hur mycket åoch ökningar av deras bidrag hur mycket som helst.Här kan vi skära i utgifterna hur mycket som helst.I regeringskansliet ska där finnas 5000 tusen anställda!!! Vad fan gör dom där?Eftersom där finns så mycket pengar tycker jag vi kan höja lägsta pensionerna 200 %.Och det kan väl ingen ha emot.Sen kan de pensionärer om dr vill hämta ut en helt ny skattebefrielse el bil och även införa fri sjuk o tandvård mm

  48

Kommentera