Första domen för koranupploppen, sex månaders fängelse, ingen utvisning men tidigare dömd till utvisning…

ISLAM. Idag kom domen mot den man som stått åtalad för våldsamt upplopp efter att ha kastat sten mot poliser på långfredagen i Rinkeby. Mannen döms till sex månaders fängelse. Det är den första domen i Sverige efter de så kallade koranupploppen under muslimernas heliga månad ramadan.

Den 34-årige mannen, som är medborgare i det muslimska landet Tadzjikistan och döms till sex månaders fängelse för våldsamt upplopp och försök till våld mot tjänsteman. Mannen har enligt domen kastat stenar mot polisen och har också delat ut stenar till andra personer i syfte att kasta mot polis- och polisfordon.

-Pettersson ser inget om utvisning vilket borde vara obligatoriskt och inget om mordförsök trots att han kastat gatsten mot polisen…

Solna Tingsrätt Mål nr: B 3501-22

Umedzhon Giyoev, född 1988, medborgare i Tadjikistan, döms till 6 månaders fängelse. Yrkande från en polis om 10.000 kronor i skadestånd avslås. Advokat Tomas Bodström får 69.000 kronor i ersättning av skattebetalarna.

Flera gatstenar mot polisen räknas tydligen inte som grovt brott.

Den nya lagen om blåljussabotage trädde i kraft 1 januari 2020. Det är sedan tidigare redan brottsligt att angripa polis, brandmän eller ambulanspersonal i syfte att hindra dem att utföra sitt arbete. Skillnaden med den nya lagen för blåljussabotage är att den medför ett strängare straff än tidigare. Brottet införs i 13 Kap. BrB och träffar den som angriper eller på annat sätt stör polisverksamhet, räddningstjänst eller ambulanssjukvård genom att; använda våld eller hot om våld mot verksamhetens personal eller mot personer som bistår verksamheten, tillgripa eller skada fordon eller annat hjälpmedel som används eller ska användas i verksamheten, eller vidta någon annan otillbörlig åtgärd. Straffansvar ska gälla endast om gärningen är ägnad att allvarligt försvåra eller hindra utryckningsverksamhet eller brottsbekämpande verksamhet.

Det blir en högre straffskala med den nya lagen. Maxstraffet för blåljussabotage av normalgraden ska vara fängelse i fyra år. Om brottet anses vara grovt ska straffet vara fängelse i lägst två år och högst 18 år eller livstid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Första domen för koranupploppen, sex månaders fängelse, ingen utvisning men tidigare dömd till utvisning…

 1. Det blev skattebetalarna som förlorade tryggheten och tvingades dessutom betala förödelsen.

 2. När ska folk få in i sina trånga små huvuden, att denna samhällsutveckling har S jobbat med näbbar och klor för sedan 1975 när Palme kuppade igenom det mångkulturella samhället. Ivrigt påhejade av samtliga dåvarande riksdagspartier.

 3. Fel domslut det skulle helt enkelt varit utvisning, dom därefter förvaring max två veckor och utvisning.
  Alla med PUT eller två pass, om ett är svenskt betyder inget.
  Politikerna måste agera!

  42
  • Grebom5, “Stenvändaren” + Mållgan + Ynkeman har nog en annan agenda. Pratar gärna om det du föreslår men agerar inte. Vi blir lurade av retoriken (S). Inget att lita på!

   19
 4. Enl. Bodström på radion kunde han ju inte dömas för anstiftan eftersom “han inte ens kunde svenska”. Jaha, so what??

  46
 5. Nu har jag ju inte läst domen och vet bara vad Pettersson skriver, men man kan ju anta att den polis som yrkat skadestånd, vilket han inte fick, hade fått ett antal stenar på sig.
  Så återigen, grattis försvarsadvokaten. Man kan ju undra hur många timmar du lagt ner på jobbet. Gissar att den mesta tiden gick åt att ta dig fram och åter till tingsrätten och ev också om du var närvarande vid något förhör. Eftersom staten pyntar, är det säkra pengar rakt in på kontot

  Och återigen, grattis brottsoffer. Du blev utan ersättning. Kanske lika bra, för jag gissar att herr Gioyev ändå inte har några pengar att betala. Att Brottsoffermyndigheten ska betala är inte säkert.

  Och varför i hela världen får busen stanna kvar i landet. Är han en tillgång?

  52
  1
 6. Lagen om blåljussabotage bevisas vara tandlös, precis som kritiken från blåljushåll låtit!
  Ledningen för blåljus går upp i skydd för våldsamma invandrare…
  …mot sin egna blåljuspersonal!

  Att ledningen visste hur mycket våld invandrare är benägna att använda innebär att ledningen skickat sin blåljuspersonal i en fälla!

  Ledningen för blåljus skyddar hellre våldsamma invandrare än sin egna personal! Sossarna kan bakgrundsretoriken till ledningens skydd, därför vill inte sossarna utreda ledningens ansvar!

  Att halta blåljus, som ska skydda laglydiga, är en attack mot en av rättsstatens grundpelare!

  53
  1
  • Jag har skrivit och varnat om det här ända sedan lagen skulle träda i kraft, att den är verkningslös och enbart ett sätt från regeringens sida att på kort sikt blidka väljarna. Grovt blåljussabotage kommer inte kunna utdömas då ribban är orimligt högt satt.. medvetet såklart då de rödgröna INTE VILL döma ut hårda straff mot kriminella som attackerar oss inom blåljusverksamheten….

   39
 7. Så mycket för den nya lagen om brott mot blåljuspersonal. Rättsväsendet i detta land är ett skämt. Advokater, åklagare, nämndemän, domare, polismyndigheten samt uslingarna i regeringsställning.

  62
 8. RÄTTSRÖTAN I SIN PRYDO!!!!

  Magdalena “Stenvändaren” Andersson (S) pratar hellre än handlar!

  Vem litar längre på (S)?

  73
 9. Straffet är ett hån mot svenska folket och ett direkt sabotage mot alla skattebetalare. Rättens beslut, i sig själv, borde vara straffbart. Med ett så illa fungerande rättsväsende kommer ingen bättring i sikte.
  Till dig Thomas Bodström : Fy fan för sådana parasiterande, manipulerande, ryggradslösa dj-ar, som du. Du lever på att ta landets fiender i försvar. Endast en parsitsosse, bär sig åt, som du.

  79
  4
 10. Men att bära sig djävligt åt går visst på alla språk? Han var naturligtvis
  inte ens Svensk medborgare utan en av Morgans importer med
  samordningsnummer? Konstigt att han inte bara fick en månad ,med avdrag
  för tiden han varit anhållen, begäran om hallalmat ingår givetvis också, och
  att JK ser över om han inte kan få en liten dosör med från skattebetalarna!

  69
 11. Personen lär inte tala svenska! Rättsväsendet måste totalsaneras!

  62
 12. Enl. gärningsmannens advokat (Bodström) kunde han inte ens svenska.
  UT, ut ut

  73
  • Ja kunde ingen svenska men kunde kasta sten mot polisen det kunde han, som i värsta fall hade slutat med att polisen kunde ha skadats allvarligt eller t.o.m. dött!

   Reinfeldt sa ju: tack för att du valde Sverige.

   FY F-N FÖR SÅDANA ALLTSÅ! Inte Umedzhon (de första bokstäverna i hans förnamn gör att mitt norrländska hjärta blir varmt igen) utan Reinfeldt!

   40
 13. Otroligt löjligt straff! 6 månader avskräcker ju ingen att försöka döda poliser med stenar. Det är ju inte konstigt att många poliser söker sig till andra jobb.

  84

Kommentera