Aggressiv rysk politik har styrt Natos förändring

NATO. Nato är en föränderlig organisation som anpassar sig efter rådande säkerhetsläge i världen. Det skriver freds- och konfliktforskaren Erik Noreen på SvD Debatt.

Även om Finland och Sverige går med i Nato är det en bit kvar tills Ryssland är omringat. De röda linjerna är Natos nuvarande gränser mot Ryssland.

”Den ryska aggressiva politiken som har ställt den europeiska säkerhetsordningen på huvudet har i högsta grad styrt utvecklingen i Nato”, skriver han.

Enligt Noreen kan Nato gå mot så kallad avspänning, vilket under kalla kriget beskrev goda relationer mellan USA och Sovjetunionen, först när det sker ”omvälvande förändringar i Ryssland och den ryska politiken”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Aggressiv rysk politik har styrt Natos förändring

 1. Om NATO-länder sedan 2014 hindrar ett fullfäljande av de olika Minsk-avtalen OCH SAMTIDIGT SKICKAR MILITÄR TILL UKRAINA, så anser nog jag att detta är en aggression från NATO. Bara veckan före ryska attacken, så fanns det över 20000 militär personal i Ukraina. Många stannade efter attacken och anslöt sig till Ukrainas armé.
  Vad är värre (egentligen) er de 1000-tals und.tjänstagenter som var placerade i Ukraina. De avsåg dels att påverka/omvandla Ukraina till krigförande land och dels att skapa en militant stämning i Ukraina. Ukraina är dessutom en bra utgångspunkt för subversiv verksamhet riktad mot Ryssland. Laglösheten i Ukraina gjorde det också lämpligt att placera alla dessa bio-lab, som var fallet, i Ukraina. Nästan alla dessa kan kopplas till Demokratiska Partiet i USA. Vad sysslade alla dessa bio-lab EGENTLIGEN med???

  Men USA/UK;s aggressivitét visas också av den subversiva verksamhet som de bedriver i Vitryssland. Denna var uppenbarligen avsedd att dra bort uppmärksamheten från vad de sysslade med i Ukraina. I västvärlden bedriver USA/UK den subversiva verksamheten mot länderna via MSM/Public Service, vila de på olika sätt kontrollerar/äger. Detta går inte i Ryssland, Kina, Indien och några till.

  Sammantaget är det USA/UK (NATO) som svarar för aggressivitéten, där 28 övriga medlemsländer i NATO tvingas delta på olika sätt och till stora kostnader. För Sverige blir det inga större skillnader efter ett NATO-inträde. Sverige (SOSSARNA) har deltagit i nära nog hemlighet fullt ut i massor av år redan.

  7
  23
  • Roland är du inte riktigt klok som försvarar massmördaren och fullblodspsykopaten Vlademir Putins anfall på Ukraina eller är du ett simpelt rysstroll?

   22
   6
 2. Hade USA låtit Donald Trump förtsatt att regera så tror jag inte detta krig
  i Ukraina brutit ut, tusentals liv hade sparats, landet hade inte varit sönderslagit!

  25
  33
 3. Ryssar eller muslimer samma taktik avancera lite grann i taget, inget motstånd, fortsätt.
  Finger för finger snart är hela handen tagen!

  Denna taktik är känd sedan begynnelsedagen endast PK partier i Sverige har det tagit ett par generationer att fatta.

  25
  5

Kommentera