Ryssland ökar intensiteten i Donbas

UKRAINA. Ryssland har ökat intensiteten i Donbas med målet att omringa städerna Sievjerodonetsk, Lyschansk och Ribizhne, skriver Storbritanniens försvarsdepartement på Twitter i sin dagliga uppdatering om kriget.

Ryska pansarfordon i Donetsk/Donbass. Foto: Alexei Alexandrov

Departementet tillägger att Ryssland har mött hårt motstånd från ukrainska styrkor i områdena, men genom att koncentrera sina artilleritrupper har de gjort några lokala framsteg.
Enligt Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj förbereder Ryssland för en massaker i Donbas, säger han i sitt nattliga tal.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ryssland ökar intensiteten i Donbas

 1. ingen fara. Globalistmedierna har hela tiden raporterad att allt går dåligt för ryssarna. alla deras pansarfårdon står redan sönderblåsta länst väg kanterna eller just nu håller på att släpas bort av en ukrainks bonde. Mer än 30 tusen ryssar har redan blivit dödade, och om sårade är 4 gånger mera, är ryssarnas förluster redan uppe vid 150000 man d.v.s ~60% av ryssarnas originala trupper. Ryssarnas flygvapnet flyger egentligen inte alls, eftersom dom alltid har redan blivid nedsjutna och endast decorerar ukrainska fälten.

  Dessutom om det finns ryssar någonstans kvar i Ukraina så hittar man dom enkelt – genom ukrainska droneforskarnas fantastiska uppfinningar. Och när man hittar dom så kan de enkelt slås ut med ytterst effektivt ukrainsk artilleri. Ryssarna är ingen fara för de ukrainska trupper – det säger alla globalistmedier. Dom skulle väl inte ljuga?

  7
  10
   • Egentiligen ja. jag kollar varje dag vad Yle.fi. helsinginsanomat.fi och is.fi säger om kriget. Och varje dag får jag kalla kårar(om det finns ett sådant ord) när jag läser hur dåliga ryssarna är, fast på kartan ser jag att hela Lukansk och Donbas är på att falla och dom ukrainska förluster måste vara hemska där – men de får vi inget veta. Eller vet du någonting om dom? Nej, vi får helatiden bara bild material från den Ukrainska sidan där det alltid finns döda ryssar eller deras förstörda vapensystem, och bilder av sönderbombade civila hus samt en intervju an dagens krigsvetare som vet att de går dåligt får ryssar. Eller ser du att någånstans att Ryssarna håller på att vinna och Ukraina måste snart ge upp?

    Kort sagt, jag litar inte alls våra ensidigt raporterande globalistmedier. Sanning blev igen krigets första offer.

    1
    2
   • Jag tackar dig för utmärkt krigs raportering. Men problemet tråvärdigheten av källor kvarstår. Till exempel när du handvisar till att zelenski säger att mellan 50 och 100 ukrainska soldater dör per dag kan man räkna att 90 krig har tagit livet från 4500 och 9000 ukrainska soldater. Och samtidigt vi vet att Ukraina säjer sig ha dödat 30000 ryssar. Jag befarar att någon helt enkelt ljuger.

    I den andra artikeln du siterar Zelenski
    “– Inga ryska anfall, varken med robotar i Rivneregionen eller artilleri i Charkiv- eller Sumyregionen, eller med alla möjliga vapen i Donbass kommer att ge Ryssland några resultat, säger Zelenskyj.”

    Problemet här är att medierna behandlar Zelenskis uttalanderna som siteringsbar fakta av situationen… fast alla kan egentligen se på kartan att hela Donetsk och Lukansk kommer att falla till ryssarna och dom jävlarma kommer också att vara näst intill omöjliga att drivas bort från södra Ukraina. Så tii slut Ukraina kommer att ge efter och ge bort en del av deras land, men det är någonting som ingen skriver i medierna – inte änny.

    1
    1
 2. Snart har Ryssland intagit Ukrainas hela Svartahavskust, och då kan kriget avslutas.

  8
  34
   • Före detta NATO-general, som ledde KFOR-styrkorna i kriget i Kosovo 1999, anser att NATO bör upplösas eftersom militärorganisationen blivit ett säkerhetshot i Europa.
    Detta då alliansen ställer sina resurser till förfogande till allierade som USA som hetsar till krig.
    Det är den italienska generalen Fabio Mini som gjorde uttalandet till det italienska mediet AmbienteWeb den sjunde maj.
    Generalen anser att NATO hotar världsfreden och ser USA som det främsta hindret för att få till ett avtal mellan Ryssland och Ukraina. Stödet från väst anser generalen riskerar att befästa positionerna i krigets Ukraina så att varje förhandlingsläge kommer att förhindras. Generalen tror att territoriella positioneringar på grund av detta kan leda till en intensifiering av luft- och missiloperationer mot militära mål i hela Ukraina och han ser inte någon vändning i situationen inom ett års tid.

 3. DET ÄR SKILLNAD PÅ FOLK OCH FOLK!!!

  https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/ukrainska-kvinnor-k%C3%A4mpar-f%C3%B6r-mat-till-sina-barn-i-halland-1.73158645

  Medans de ukrainska mödrarna “tigger” mat i Sverige till sina barn lever parasiterna från Somalia, Afghanistan, Irak, MENA och övriga skojarnationer ett gott liv i Sverige med hjälp av socialen.

  VARFÖR?????

  TACK allah “goda”, batikhäxor, …… odyl som INTE gör ett handtag för att ställa krav på parasiterna att integreras och arbeta.

  26
  1

Kommentera