Problemstaden

Eskilstuna figurerar allt oftare i media under negativa rubriker. Inte minst får man läsa om skjutningar som plågat staden de senaste månaderna. Bara de senaste tre dygnen har tre skjutningar skett. En annan negativ rubrik är den höga arbetslösheten.

2020 ståtade två av Eskilstunas bostadsområden allra högst på listan över antalet arbetslösa i Sverige. Under 2020 när undersökningen gjordes var 44,8 respektive 40,8 procent av stadsdelarnas invånare arbetslösa.

De utrikesfödda dominerar totalt. En områdeschef förklarar orsaken till den höga arbetslösheten bland utlänningarna i området.

 • Det tar tid att komma ut på arbetsmarknaden p.g.a. att SFI-tiden för de utrikesfödda varar flera år. Först därefter är du aktuell för att gå någon yrkesutbildning.
 • 45 procent av eleverna är analfabeter alternativt har väldigt låg utbildningsgrad.

Med detta faktum kan vi nog bestämt konstatera att det inte är Ole, Kalevi, Preben, Helmut, Pierre och John som dominerar arbetslöshetsstatistiken i Eskilstuna.

Känns det inte som om politiker och myndigheter lurat oss? Var det inte ett kompetensregn som anlände till Sverige för att rädda vår väldigt ovissa framtid?

13 thoughts on “Problemstaden

 1. ”..Under 2020 när undersökningen gjordes var 44,8 respektive 40,8 procent av stadsdelarnas invånare arbetslösa…”

  Dvs de som är ÖPPET arbetslösa och inte i någon form av ”åtgärd” eller annan ”pysselsättning” som enbart finns för att få statistiken att se bättre ut.

  Den VERKLIGA arbetslösheten torde vara minst 75%

  • Jag tror att arbetslösheten är betydligt lägre. Många jobbar svart för att dryga ut bidragen, men det är en gissning…

 2. Det är tur att vi inte har USAs vapenlagar, där skjuter de ibland, medan vi är förskonade för sådant.

  1
  2
 3. Nej, jag känner mig inte lurad, jag ser inget ont uppsåt.
  Jag ser en misslyckad integration på grund av okunnighet och godtrogenhet.
  Med vår fredliga historia, med vår ärlighet var vi vana vid (inte låste vi dörren, inte var vi rädda mitt i natten på stan) att saker och ting fungerade. De flesta svenskar kunde inte föreställa att det skulle bli så mycket problem om invandring skulle tillåtas.
  Så vi är inte lurade och är vi det så har de flesta av oss, lurat sig själva.

  1
  1
  • Reinfeldt är anställd för att lobba för storsmugglare av illegala invadrare under sken av att de är ”kompetensregn”. Dessa storsmugglare finansieras av en sekretessbelagd avdelning inom LO. Man tar in en kompetens MED HELA FAMILJEN, Kompetensen erhåller minimilön, ca 13000:- mån i ca 6 månader, inte sällan som pizzabagare, medan familjen går på försörjningsstöd. När anställningen sedan upphör p g a arbetsbrist, så söker familjen asyl. Fast inom några dygn kommer en ny pizzabagare med familj. Osv! Det blir alltså några 1000 varje år som smugglas in. Räkna med att LO utgifter kompenseras direkt ur Statskassan.

   Och nu skall Reinfeldt öka volymen i smugglingen!

 4. Blev erbjuden ett toppjobb i Eskilstuna.
  Kollade runt lite . Fans fina villaområden .
  Sedan såg jag att staden styrs av sossarna.
  Då tackade jag nej . Erfarenheten visar att i sossestyrda kommuner blir det
  aldrig bättre.
  Partipiskan ser till att alla problem sopas under mattan .

  59
 5. Eskilstunas politiker var sååå kåta på att staden skulle nå 100 000 invånare snabbt. Konsekvensanalys = 0. Fröslunda fylldes, Nyfors blev folkutbytt från arbetsamma asiater till bidragssökarna från MENA. Sen Årby och skiftinge. Allvarligt… brann det i huvudet på politikerna? Flyttade till Landskrona… lugnare här… trots allt…

  44
  • Och de politiker som beslutat om detta torde ha en närmast negativ IQ. Vem som helst, min hund exempelvis eller en manet, hade kunnat räkna ut det här. Hur det skulle gå med denna jävla invandring av lågt stående drägg från MENA-länder. Att det till slut skulle bli som i Libanon eller Mogadishu….

   49
  • Peter, kommunledningen i KARLSTAD gör allt för att komma med i 100.000 klubben. Migrationen är påtaglig och problemen har börjat bli synliga.

   KARLSTAD har en Moderat ledd ledning. Reinfeldts arv lever. Snart börjar moskebygget. Pengarna kommer från ……………. Det vet allah men INGEN vågar säga i från.

 6. ”Känns det inte som om politiker och myndigheter lurat oss? Var det inte ett kompetensregn som anlände till Sverige för att rädda vår väldigt ovissa framtid?”

  Jo, de har lurat oss. Glöm inte medierna, de är nog nästan mer skyldiga än myndigheterna. Särskilt inledningsvis. De attackerade myndigheter som höll sig till reglerna, som gamla invandrarverket.

  Jag måste säga att utvecklingen blir skrämmande än vad jag trott. Det känns som vi kraschar i slow motion. Jag kan inte själv se att det finns någon rimlig lösning som faktiskt kan genomföras och vad kommer då att hända? Det är svårt att föreställa sig vad Sverige kommer vara för land om +25 år. Det närmsta jag kan komma på är Singapore men det är ett extremt litet land med stränga lagar. Enda landet jag känner till som kombinerar hög levnadsstandard med en stor mängd muslimer och i övrigt blandad befolkning. Sverige kan svårligen bli som Singapore. Vad blir det då? Klart är att i mitten av århundradet är det mycket osannolikt att det finns mer än 50% som fullt ut är svenskar. Vilket konstigt land. Vi får sällskap av några till, kanske Frankrike, Tyskland, Belgien och Nederländerna.

  28
 7. Men våra kära berikare blir ju lönsamma…. På väldigt lång sikt på nåt sätt, har våra kära politiker förklarat för oss.

  21
 8. Jag träffade några Mormoner på tbanan.
  Innan som åkte till Norge, jag bor där,
  så hade en intensivkurs på 6 veckor før att lära sig språket. Det har om man vill.

  23

Kommentera