Ryssland har segrat i Mariupol

UKRAINA. Ryssland har utropat seger i den strategiskt viktiga hamnstaden Mariupol efter månadslånga strider om staden, skriver Reuters. Detta efter att Ukraina beordrade de sista soldaterna att ge upp i stålverket Azovstal och 531 soldater överlämnat sig under fredagen.

På fredagskvällen uppgav den ryske försvarsministern Sergej Sjojgu för president Vladimir Putin att Mariupol var ”helt befriat”. Detta har ännu inte kommenterats av Ukraina.

Striden om stålverket har blivit symbolisk för den ukrainska militärens styrka att stå emot en numerärt överlägsen militär. Samtidigt har staden Mariupol blivit en symbol för mänskligt lidande efter att civila drabbades hårt i ryska attacker mot stålverket, en teater där civila tog skydd samt en förlossningsklinik.

-Pettersson funderar på vad Ryssland ska ha en ”befriad” grushög till…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryssland har segrat i Mariupol

  • C.a 2.500 soldater som nu kapitulerat ??
   Detta innebär ju att det fanns c:a 1000 flera än vad som framkom i Väst-pressen !
   F.ö har jag inte uppfattat att de i vår värld skrivits något om att dessa kvinnor,barn och åldringar,som fanns i Stålverkets undervärld,var levande sköldar för dessa inkallade,som gömt sig där nere i mörkret !!
   Ett nytt bevis för hur grymt ett krig är,för alla drabbade…..

   3
   18
  • LOL… dina fria fantasier är fantastiska. Fria Tider har en egen tolkning av vad som hände. Som jag tolkade intervjun så är det mer troligt att soldaterna, som märkte att hon fick panik, hindrade henne från att begå självmord genom att lämna bunkern. Hade de låtit henne gå hade du sagt att de mördade civila genom att släppa ut dem när ryssarna bombade området.
   Faktum är att de ukrainska soldaterna gjorde sitt jobb och skyddade de civila även när de civila inte ville det på grund av att de var rädda och fick panik.

 1. 531 soldater? Det verkar inte som om Ryssland respekterar ca 500 man ur Azovbataljonerna som ”soldater”. Detta ger farhågor för hur länge ett antal av dessa kommer att leva. Ryssland har ett pågående rättsärende om krigsbrott för azovbataljonernas manskap. Krigsbrott främst begångna mot Ukrainare.

  Nu håller Ukraina familjerna för de kapitulerade soldaterna som gisslan för att de inte skall skvallra om alla krigsbrott förbanden medverkat i. Om någon skvallrar, så kan man räkna med att kvinnor (hustrur) och barn, som evakuerades veckan före ”försvinner”.

  Ukraina är på gränsen till kollaps och desperat.

  9
  24

Kommentera