Ryssland blockerar 22 miljoner ton mat

UKRAINA. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj säger att Ryssland blockerar omkring 22 miljoner ton mat som står redo för export i ukrainska hamnar, rapporterar BBC.

Zelenskyj säger också att Ryssland i hemlighet stjäl spanmål från hamnarna. – Spannmål fraktas någonstans, och vi vet var någonstans är, säger Zelenskyj.

Rysslands FN-ambassadör Vasily Nebenzya har i dag anklagat Ukraina för att i hemlighet byta spannmål mot militärutrustning från västländer. Nebenzya presenterade inga bevis för detta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Ryssland blockerar 22 miljoner ton mat

 1. Ryssland lär få svårgheter med att sälja ukrinskt spannmål utomlands men de skulle kunna köra hem den för att föda den egna befolkningen. Inte för att det ändrar på grundproblemet att det handlar om att plundra ukraina på mat då sådant har skett förr.

  Vad mig anbelangar så om någon, mot förmodlan skulle betala Ryssland för att få importera stöldgods så bör de utsättas för stenhårda sakntioner tills de kryper till korset och betalar igen men till rätt säljare och vad denne begär för det. Mat har ju en tendens att bli uppäten så att lämna ifrån sig stöldgodset kan bli knepigt. Kan ju vara lite trist att ha vunnit ett val på att korta brödköerna hemma bara för att tvingas betala igen och mycket mer.

 2. Säden i Ukrainas sädessilor kan ju Ryssland sälja till vänligt sinnade länder. Detta för att i någon mån kompensera för EU:s och USA:s konfiskationer.

  14
  24
  • Varför ska Ukraina betala för vad EU och USA har konfiskerat?

   Ryssland får konfiskera tillgångar som tillhör EU och USA.

   23
   4
   • Kan ses som en tänkt betalning för de vapen som EU och USA öser över Ukraina.

    11
    22
   • Hur menar du? Ska de ryska spannmålstjuvarna betala vapnen som Ukraina fått med pengar från stöldgods?

    Ryssland borde i stället bygga upp en fond med det de säljer av egna produkter och betala återuppbyggnaden av Ukraina.

    19
    5
  • Rysspacket har tydligt visat att de är mördare, våldtäktsmän och tjuvar.

   28
   13
 3. Vasily Nebenzya presenterar i sedvanlig ordning falska påståenden. Lavrovklonad sälle, ej rumsren.

  25
  6

Kommentera