Ukraina har sprängt rysk bepansrat tåg

UKRAINA.Det Ukrainska försvaret säger sig ha sprängt ett bepansrat ryskt tåg i den belägrade staden Melitopol under onsdagen, rapporterar Sky News.

De ukrainska styrkorna ska ha sprängt tåget med hjälp av en sprängladdning som placerades under en vagn fylld med ryska styrkor. 

Ryska försvarsdepartementet har inte svarat på Ukrainas påstående.  

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ukraina har sprängt rysk bepansrat tåg

  1. Roland – Nu är du ute i fantasivärlden igen!

    Läs länken, det står att tåget sprängdes med en bomb under en persontransportsvagn. Omfattningen av skadorna är okända. Inget konstigt med det!

    Den enda som snackar om totalförstört tåg och förstörda pansarfordon är du, ingen annan. Var får du allt knasigt ifrån Roland?

    12
    3
  2. De säger att EN BOMB sprängdes. Detta kan vara sant. Och då kan en eller ett par (bepansrade) vagnar slås ut.
    Men att hundratals soldater resp dussin av pansarfordon skulle förstöras av EN BOMB, är osanning och ren fantasi. Möjligen skulle en bomb under typ varannan vagn klara att skada så mycket. Men inte ens detta skulle slå ut lastade pansarfordon. Men detta är kvaliteten på den desperata Ukrainska resp UK-/USA-propagandan och framförallt Västmedia.

    Ukraina ljuger ständigt om egna förluster i döda och skadade, samt 10-faldigar de ryska förlusterna i döda. Enligt ryska regeringsfientliga källor hade för ett par dagar sedan 2099 ryska soldater dött (Ukraina påstår 23500). Skadade nämndes inte men bör i så fall ligga runt 4000. Av totalt ca 240000 man insatt trupp. Ryska förlusterna är ändå kraftiga men orsakar inte att särskilt många förband blivit stridsodugliga. Detta är önsketänkanden i den UK-/USA-propagandan. I dessa uppgifter ingår effekterna av några lyckade Ukrainska anfall, t ex nedskjutningen av 1-2 lastade supertransportplan utanför Kiev (400-1200 möjligt dödade), förstöringen nyligen av en bataljon under bropassage (upp till 400 möjliga döda – men att alla skulle dödats är fantasi). Å andra sidan har Ukraina lidit kraftiga lokala nederlag lite överallt. Som ex i Mariupol, där en stor styrka Ukrainare nu kapitulerar, varav en av Azovbataljonerna lär få räknas till de dödade p g a krigsbrott mot Ryssar och Ukrainare, medan marininfanteriet lär överleva i fångenskap.

    2
    16
    • En bomb kan orsaka en urspårning vilket stoppar tåget till skadan åtgärdats vilket försenar tåget. Om det är riktigt illa så kan kan ett stillastående tåg dessutom utsättas för artilleri beskjutning.

      11
    • 2099 döda ryssar är helt korrekt, om man som Ryssland bara räknar befälen…

      Hur många soldater och civila som mördats av de ryska fascisterna är det ingen som vet men antalet förstörda fordon kan med större precision bevisas med foton. Enligt din matematik, som inte precis varit i världsklass tidigare, har färre än en rysk soldat dött per utslaget fordon…

      9
      1

Kommentera