Ryssland vill lämna Parisavtalet

KLIMATET. Ryska statsduman har lämnat ett förslag om att Ryssland ska lämna Parisavtalet och Kyotoprotokollet, rapporterar ryska Izvestia.

Förslaget kommer från dumans kommitté för ekologi, naturresurser och miljöskydd.

Georgy Arapov, vice ordförande i kommittén, pekar på sanktionerna som riktats mot Ryssland och säger att det vore lämpligt att “befria den inhemska industrin från internationella åtaganden som förlorat sin relevans”.

Även när Parisavtalet och Kyotoprotokollet antogs fanns det många oenigheter om deras ändamålsenlighet. Branschen, många politiska personer och partier motsatte sig det, men Ryssland anslöt sig till avtalen, säger Arapov också.

Nu är det helt enkelt oklart vad Ryssland får ut av Parisavtalet, fortsätter Arapov.

-Pettersson har viss förståelse för Ryssland i det här fallet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Ryssland vill lämna Parisavtalet

 1. Även Sverige bör lämna denna Parisöverenskommelse och Kyotoavtalet..
  Vidare så måste den svenska klimatlagen avskaffas, eftersom den bryter mot sig själv genom att den inte vilar på naturvetenskaplig grund.

  14
  1
 2. ja varför inte det blir ju dyrare med alla dessa utsläppsrätter.dessa bomber och granater förorenar ju en del . men det kan ju läsa sig skicka fram Greta som får förklara att kväveföreningar inte ingår i den grupp som co2 gör och att krigande är en besvärande sysselsätning på grund sn järnskrot som förorenar luften som omdildas till fo med tiden alltså rost ( alltså en tungmetalle)

  2
  1
   • är du säker på det man påstår ju att dubb däck avger tungmetaller?
    fråga Greta vi har ju fått dubbdäcks förbud över allt i staden

   • Centrumdelen av en bildubb är tillverkad av någon hårdmetallegering, inte av järn eller stål.

    4
    1
 3. Synd, jag tycker att man ska försöka ha med ryssar på många plan, tex idrott och kultur tex melodifestivalen osv. Däremot så tror jag att en ekonomisk Bojkott är bra.
  Att isolera ett land totalt kan vara farligt.
  De ryssar som skulle kunna resa ut och sen komma hem, de har kunnat se andra nyheter pratat med kollegor osv.
  Nu riskerar varenda ryss att bara höra den ryska propagandan.

  4
  6
 4. 80% av de kalorier som produceras i världen är beroende av fossila bränslen. Hur skall vi prioritera här tycker ni? En fossilfri värld inom en generation är en värld som bara kan föda 20% av den existerande befolkningen. Man behöver inte vara något större geni för att göra den prioriteringen.

 5. Varför skulle man inte vilja lämna Parisavtalet som är baserad på falska uppgifter?

  38
  1

Kommentera