Kriget håller på att vända till Ukrainas fördel

UKRAINA. Kriget håller på att vända till Ukrainas fördel, säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi till Sveriges Radios P1 Morgon: – Det strategiska initiativet håller på att gå över till Ukraina, säger han.

Joakim Paasikivi är barnbarnsbarn till Finlands 7:e president. Bild: Daniel Ivarsson

Flera analytiker har påpekat i veckan att den ryska strategin håller på att omarbetas, och att man inte längre väntas inta hela Donbassregionen, utan fokuserar på en mindre del: Luhanskdelen av Donbass.

– Ryssarna är i en flack utförsbacke där man fortfarande kan göra taktiska vinster i Luhansk och Mariupol till exempel, men ukrainarna har på sikt övertaget, säger Paasikivi.

Det kommer att innebära att Ukraina kan ta tillbaka områden, som man nyligen gjort i staden Charkiv i nordöstra delen av landet, tror överstelöjtnanten.

-Pettersson säger att krig går sällan som militärer och politiker planerar. Det fanns t.o.m. flera “experter” på bloggen som påstod att Ukraina och även Nato skulle vara chanslösa mot Rysslands överlägsna vapenteknologi…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Kriget håller på att vända till Ukrainas fördel

  • Peter, det är inte konstigt att CNN och neutrala medier har olika åsikt. Det är bara i Ryssland det är förbjudet med olika åsikter, som dock gillas av dig och den där indiska papegojan…

 1. Roland, ryss-ukrainare, motsvarar det typ syrien-svenskar?

  Och det syntes ju på satellit och flygbilder att massgravarna grävdes medan ryssarna fanns i området, hur tänkte du nu? Inte alls?

  12
  6
 2. Man skall heller inte tro oreserverat på vad som påstås i svenska MSM/Public Service o TV4! De använder manus från UK resp amerikanska und.tjänster. Ryssarna verkar bl a ha missbedömt hur stort stöd “ryss-Ukrainare” skulle ge dem, men 8-9 miljoner av Ryss-Ukrainarna var ju fördrivna från Ukraina, så stödet fanns inte längre. Dessutom hade Azov-bataljonerna härjat under lång tid varvid minsta tecken på opposition resulterade i ståndrätt. Ukraina grävde påpassligt fram massgravarna efter att ett område varit besatt av ryssarna, så att de kunde skylla dödandet poå ryssar. Ukraina är idag statligt organiserat som en exakt kopia av Nazi-tyskland.

  19
  34
  • Jag tycker att man ska vara väldigt försiktig med att tro på vad Roland Salomonsson påstår. Det är ofta tvärsäkra uttalanden utan tillstymmelse till bevis, så även denna gång.

   Givetvis ska man inte tro oreserverat på någon utan fundera och försöka kontrollerra så gått man kan…

   26
   12
  • Det finns miljoner av ryss-ukrainare kvar som slåss för sitt land mot Puttes ryssar. Så försök inte med det. Att 400 ukrainare i Azovbataljonen skulle fördrivit 8 000 000 ryssar från Ukraina – tja, köper du den historien så har jag en bro till salu som du kan få köpa.

   Jag vet inte längre om du faktiskt tror på de amsagor som du skriver här eller om du bara gör det för att få en reaktion från de andra läsarna.

   16
   8
   • Roland är en putinist, som svamlar på, precis som i hemlandet. Där funkar det!

    14
    8
  • Ja och det är väl inte Ryssarna som invaderat Ukraina heller, utan det
   är Ukraina som invaderat Ryssland ,eller hur????? Var det Ryssar eller
   Ukrainare som låg i gravarna?

   11
   7
 3. Det stämmer att ryssens ”överlägsna” teknologi, sades bli avgörande i kriget. Dock ska det påpekas att flera andra på bloggen hade en klart avvikande åsikt, inklusive undertecknad. Vi var fullständigt på det klara med att ryssen satt fast i 80-talet och att Ukraina i långa loppet, skulle bli för mycket för ”Den store fredsälskande grannen”.

  14
  10
 4. Jag trodde ryssarna skull ta Ukraina på en vecka. Men så fel jag hade.
  Det jag fruktar är att om det går så bra att ryssarna kastas ut så är jag orolig för vad en desperat Putin, kan hitta på.
  Han verkar inte en man som står ut med att förlora.

  17
  10
  • Enligt Putte skulle Ryssland ockuperat hela Ukraina på tre dagar. Gick lite så där med den planen.

   13
   8
  • Ryssland kommer inte att sparkas ut från Ukraina. Till och med USA säger att Ukraina måste förhandla om vapenstillestånd.

Kommentera