Finlands riksdag säger ja till Nato

NATO. Finlands riksdag röstade för en Natoansökan på tisdagseftermiddagen, med rösterna 188-8, skriver Svenska Yle.fi.

Tidigare under tisdagen presenterade utrikesutskottet sitt betänkande, där det framkommer att de anser att Finland bör ansöka om ett medlemskap i Nato.

Riksdagen hade förväntat sig att motförslag skulle presenteras. När omröstningen är klar kommer riksdagens slutgiltiga ståndpunkt i frågan att presenteras för regeringen. Så snart den har godkänts av landets president Sauli Niinistö är Finland redo att lämna in en formell ansökning.

Kung Carl XVI Gustaf håller en presskonferens tillsammans med Finlands president Sauli Niinistö som är på statsbesök i Sverige.

Där kommenterade kungen Sveriges Natoansökan.

Sveriges avsikt är att samtidigt och i samförstånd med Finland ansluta sig till försvarsalliansen Nato. Det rör sig om ett historiskt vägval som vi gör sida vid sida med vårt broderland, säger kung Carl XVI Gustaf i ett uttalande

 • Den svenska regeringen fattade sitt officiella beslut om ett Natomedlemskap på måndagen.
 • Statsminister Magdalena Andersson har sagt att Finland och Sverige kommer att lämna in sin ansökan tillsammans.
 • Utrikesminister Ann Linde skrev under den svenska ansökan på tisdagsmorgonen.

-Pettersson säger att det är bra. Vi hör kulturellt och ekonomiskt hemma i västvärlden. Nu blir vi även officiellt en del av väst militärt. Sedan kan Ryssland komma efter när dom blivit som folk…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Finlands riksdag säger ja till Nato

 1. Vi får väl se hur det blir!? Jag befarar det värsta!!! Att vår frihet beskärs ytterligare på olika sätt. Både vår yttrandefrihet och handlingsfrihet! I så fall är det mycket illa!!! Men vi får väl se som sagt!?

  2
  4
 2. Bra, men det svider lite att en såsse fick skriva under konungarikets ansökan!

  6
  1

Kommentera