Isen smälter inte i Ishavet

KLIMAT. Patrick Moore betraktar ekologi, som att det innefattar studier i hur alla komponenter i vår värld är mer eller mindre interrelaterade och interagerande. Tämligen allsidigt och obegränsat skulle man kunna säga. När han avslutat sin BSc (fil.kand.) skrev Moore in sig på ett PhD program i ekologi.

Under tiden som doktorand, kom han i kontakt med en grupp, som ville göra sin röst hörd kring delar av den då aktuella utvecklingen. Det gällde till exempel USAs underjordiska tester av vätebomber i Alaska. Moore sympatiserade med gruppens åsikter och förenade sig med dem. De skaffade utrustning och seglade iväg för att protestera mot provsprängningarna. Det var där och då (1971), under miljörörelsens första våg, som Greenpeace bildades. Värt att notera är att Moore var den ende ekologen i gruppen. Greenpeace fick publikt stöd och gruppen med de radikala miljöaktivisterna växte.

Det fanns gott om nya hot att protestera mot, vilket ständigt krävde mer resurser. Med åren styrdes protesterna mer av politik och ekonomi än av vetenskap och Greenpeace växte ifrån honom. I mitten av 1980-talet hade organisationen enligt Moore övergett både vetenskap och logik. Droppen kom när Greenpeace gav sig på grundämnet klor, som de kallade ”djävulens grundämne”, men då hade det intressanta begreppet, hållbar utveckling, börjat påverka Moore.

Arktisk havsis försvinner knappast. Hela Ishavet är fortfarande täckt av is även om smältningen började strax efter vårdagjämningen den 21 mars. Efter 40 år av fruktansvärda förutsägelser finns det i verkligheten “nödsituation”.

Arctic Sea Ice News…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Isen smälter inte i Ishavet

  1. Skönt att höra. Har länge oroat mig för klimatkatastrofen, eller……..
    så skiter jag fullständigt i jättebluffen. Har personligen överlevt senaste istiden (70-talet). Märkte inte av den. Samma sak med den globala uppvärmningen.

    12

Kommentera