S-kvinnor sa nej till Nato

NATO. Socialdemokraternas beslut om att ställa sig bakom en svensk ansökan om Natomedlemskap är motsatsen till vad det interna förbundet S-kvinnor ville, skriver förbundets ordförande Annika Strandhäll i en debattartikel på Aftonbladet.

Annika Strandhäll är klimat- och miljöminister (S) och ordförande för S-kvinnor.

”Det var ett väntat beslut, men det var inte det utfall vi S-kvinnor kämpat för.”

Strandhäll tillägger att förbundet respekterar partiets beslut, men att Sverige bör göra förbehåll mot utplacering av kärnvapen och permanenta baser på svenskt territorium vid ett medlemskap.

”Möjligheterna att anta en nationell lagstiftning mot införsel av kärnvapen i Sverige bör ses över. Sverige måste också verka för att Nato blir en militärallians utan kärnvapen.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “S-kvinnor sa nej till Nato

 1. Säger de så för att blidka Moskva? Annars brukar det låta så när media förväntar sig att regeringen skall lyda någon politiskt korrekt för feminismens bästa eller någonting sånt….

  10
 2. “Sverige måste också verka för att Nato blir en militärallians utan kärnvapen.”
  Trevligt att Strandhällskan fortfarande går i Moskvas sold och förespråkar ensidig kärnvapennedrustning för väst samtidigt som Ryssland är redo att öppna med kärnvapen med en gång vid en större konflikt.

  14
  1
 3. Det är ingen tvekan om att alla kvinnor inom media och politik, plus att kvinnor nu röstar självständigt och inte som sina män, har skapat det ny väst som håller på att braka samman.
  De flesta kvinnor kontrolleras av känslor och rädsla. Det är biologiskt och var viktigt när det gällde att ta hand om barnen under människans utveckling.

  16
  2
 4. Att dom aldrig lär sig nån gång. Först avväpnar dom Sverige ihop med landsförrädaren Reinfeldt. Och som om det inte vore nog, så är det nu även dags att avväpna Nato. Fattar hon inte att om styrkeförhållandet rubbas, så är det godnatt. “För att bevara freden måste man vara förberedd på krig”.

  23
  1
 5. Hoppas hon tar konsekvenserna av sitt ställningstagande och avgår tillsammans med de andra svikarna

  31
  1
 6. Borde inte gnällkärringarna istället kämpa för att odemokratiska länder inte skall ha några kärnvapen?

  39
  1

Kommentera