Enorma ryska förluster enligt Storbritannien

UKRAINA. Underrättelseuppgifterna från brittiska försvarsdepartementet om att Ryssland sannolikt förlorat en tredjedel av markstyrkorna som initialt sattes in i Ukraina är extraordinära – men det kan mycket väl stämma. Det skriver BBC:s Joe Inwood i en analys.

Inwood skriver att bilderna på utbrända ryska militärfordon har kommit att bli definierande bilder av kriget såhär långt. Moskva har ännu inte reagerat på siffrorna som uppges från brittiskt håll, men det är rimligt att anta att deras bedömning lär låta annorlunda – baserat på tidigare påståenden om hur kriget går, skriver Inwood.

Oscar Jonsson, forskare vid Försvarshögskolan, säger till SvD att siffran är ”enorm” men att det är svårt att veta hur beräkningen har gjorts. Han tycker sig se en vändpunkt i kriget där Ukraina ”tar mer” mark varje dag jämfört med Ryssland.

Angående uppgifterna om att stridsmoralen hos de ryska styrkorna är låg anser han dock att diskussionen behöver nyanseras.

Om den varit så dålig som det ibland låter hade samtliga fronter kollapsat. Men det är definitivt ett problem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Enorma ryska förluster enligt Storbritannien

  1. Svårt att kommentera. Men det handlar om stupade och sårade både fysiskt och psykiskt.

    13
    7

Kommentera