Budgethål på nära en halv miljard i Malmö inför valet

VALET 2022. Malmö stad styrs av socialdemokraterna med stöd av Liberalerna, enligt principen att hålla Sverigedemokraterna borta från inflytande. Trots ett genom åren enormt inflöde av kompetens från mångkulturen har Malmö inte pengar till en enda nysatsning nästa år. Tvärtom måste kommunen spara 423 miljoner kronor. Det bistra läget har i veckan presenterats för Malmös toppolitiker, skriver Sydsvenskan, bakom betalvägg.

Malmö i nutid

Det är lite konstigt Malmös politiker, alltid röda, har i många år hävdat att invandring är bra. Nu är andelen med utländsk bakgrund 49 procent i Malmö och staden får bidrag från landets övriga skattebetalare med 6.461 miljoner enligt budgeten för 2022. Ändå går Malmö back med 423 miljoner.

År efter år delas dessa enorma bidrag ut utan något som helst motkrav. Malmö tackar och tar emot och räknar bidragen som intäkt. Trots att nästan 25% av Malmös budget utgörs av bidrag från stat och kommuner med överskott ställs inga krav på att Malmö får ordning på stadens ekonomi.

-Pettersson har viss förståelse för Malmös synsätt, det lönar sig inte att spara och effektivisera för då minskar socialbidragen från staten, men staten borde göra något åt slöseriet och inkompetensen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Budgethål på nära en halv miljard i Malmö inför valet

 1. Kommunutjämningsbidraget är en konstruktion för att dölja en illa förd politik!

 2. Det är nog inte så farligt. Det är väl bara 20.000-25.000 kr per ivånare. Om man samlar kommunens 170 kommuniktörer och kör en kurs i mångfald och värdegrund så kan de sedan gå ut och förklara hur bra det är med underskott och hur vikigt det är att krigströtta flyktingar får en längre tid i komplention för att frächa tll sig efter några deccenium.

 3. Massmigration av lågutbildade och analfabetiska islamister har skapat dagens Malmö.

  Vem är stolt över detta misslyckande, MP+C+V+S???

  Ta en titt på de som kommer hit och bedöm själva om du skulle anställa någon av dem om du vore företagare

  29
 4. Varför får inte Malmö in tillräckligt med skattepengar trots att staden är på rätt sida om den folkmängd, som krävs. Har det med skadlig invandring att göra? Minus nästan 7 miljarder med 6,5 miljarder i utjämning per år. Varför ska Sverige betala detta underskott? Antal invånare 344 166 (31 dec. 2019) vilket borde kontrolleras senare i en riktig folkräkning eftersom risken annars blir att Svenska skattebetalare blir olagligt lurade att försörja stort antal okända människor, som inte hör hemma här. Tänker på när alla svenska städer går samma minus i förhållande till folkmängd. Kommer Sverige vakna till innan det är för sent?

  32
 5. Samma sossesopor här som där!
  Rösta rätt rösta blått!
  När hela landet blir som Malmö är vi redan i helvetet

  25
  3
 6. Minns såväl vad malmöpolitikerna sa: Får vi bara bron till Danmark så kommer Malmö och Skåne bli Sveriges motor som kommer försörja en stor del av övriga Sverige. Bron finns nu men vad har hänt?

  48
 7. Oduglingar bidrar inte till att föra ett samhälle framåt annat än för att stödja den regering som ammar dessa gökungar.
  Ge mig en siffra på hur många i arbetsför ålder (18-65) som bidrar med 32% inbetald skatt och som inte härrör från bidragsarbete.

  38
 8. Väldigt bra vinkel att malmö gör förlust trots all inflyttad kompetens.
  Det är ju faktiskt ett riktigt bra bevis på att mångkultur är en förlustaffär. Inte bara ekonomiskt utan även säkerhetsmässigt!

  52
 9. Malmö ska inte ha mer pengar. De får lära sig att leva på det som de får in i skatt.

  57
 10. Företaget Malmö behöver omkring 6 och en halv miljard i bidrag/år. Varför? Kan förstå att glesbyggskommuner behöver stöd. Men Sveriges 3:e stad. Detta måste gå att härleda.

  65
  1
  • Ja kör in till Malmö och gå en sväng runt Möllevångstorget där
   sitter fullt med lathundar på trappan runt den så kallade Arbetarstatyn,
   och så ser det ut på väldigt många platser i Malmö, så konstigt att pengarna
   inte förslår är det inte! Finns det något annat land i Europa som likt Sverige
   importerar socialbidragstagare??
   Dom som lyckats få ett så kallat jobb, så är det oftast konstruerade sådana!

   23

Kommentera