Ukraina förbereder ett långt krig och en miljon soldater

UKRAINA. Ukrainas försvarsminister Oleksij Reznikov hoppas kunna beväpna en miljon stridande inför vad han beskriver som en ny och lång fas av kriget. Det säger han i ett inlägg på Facebook som brittiska medier hänvisar till.

Reznikov varnar för att extremt tuffa veckor väntar, och säger att sanktionerna mot Ryssland, tillsammans med utländskt stöd till Ukraina, bör skapa förutsättningar som innebär att ”…Kreml slutligen kommer förlora alla möjligheter att nå framgång”.

I en intervju med Sky News säger chefen för Ukrainas militära underrättelsestjänst, Kyrylo Budanov, att han tror att en vändpunkt kommer att nås i mitten av augusti.

Budanov spår att de värsta striderna kommer att ha avslutats i slutet av året, och att Ukraina då kommer ha återtagit även de områden som Ryssland kontrollerade innan den storskaliga invasionen inleddes.

Budanov säger att den ryska militärförmågan är en myt: ”En hord av människor med vapen”

-Pettersson tror att president Vladimir Putin har rejäla bekymmer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera