Rysk annektering öppnar för kärnvapenhot

UKRAINA. Ryssland har sannolikt för avsikt att annektera de ockuperade områdena i södra och östra Ukraina, skriver det amerikanska forskningsinstitutet Institute for the Study of War (ISW) i en analys.

Ryssland stjäl hundratusentals ton spannmål från Ukraina

Därefter kommer president Putin troligen, direkt eller indirekt, säga att den doktrin som öppnar för att använda kärnvapen om ryskt territorium hotas gäller även för de annekterade områdena, enligt analysen.

I en annan analys skriver ISW att Ukraina ser ut att ha vunnit slaget om Charkiv, landets näst största stad.

”Ukrainska styrkor hindrade Ryssland från att omringa och inta Charkiv och drev sedan bort dem, på samma sätt som man gjorde med de styrkor som försökte ta Kiev”, står det i analysen.

-Pettersson säger att Putin och Ryssland är rent kriminella gangsters. Ett olagligt och onödigt krig, tvångsdeportering av miljoner Ukrainare, stölder av hundratusentals ton spannmål, tusentals krigsbrott, osv…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Rysk annektering öppnar för kärnvapenhot

 1. Att de deporterade två miljoner ukrinare kan jag förstå. Det vore ju risk att de skulle rösta ”fel” vid en folkomröstning om hurivida de vill ansluta sig till Ryssland.

  17
  3
  • Om en del Ukrainare röstar ”fel”, blir valresultatet ändå det ”rätta”. Samma sak hos oss, MP kommer precis över 4%, oavsett vad vi röstar.

   26
  • Rysk folkomröstning i de ockuperade områdena ger dig två alternativ att välja mellan:
   Vill du att regionen ska lämna Ukraina?
   Vill du att regionen ska bli en del av Ryssland?

   8
   1
 2. Karfan lider av storhetsvansinne precis som Adolf Hitler, det har han
  visat prov på innan kriget satte igång, han tror att han kan diktera villkoren för Europas andra länder!

  22
  6

Kommentera