Regeringens säkerhetspolitiska analys

NATO. I dag presenterades slutsatserna från regeringens säkerhetspolitiska analys, som ses som ett viktigt underlag för det kommande beslutet i frågan om ett svenskt Natomedlemskap.

Försvarsminister Peter Hultqvist (S), Utrikesminister Ann Linde (S) och Hans Wallmark (M)

Det är en styrka för Sverige att sex av åtta partiet står bakom rapportens innehåll, säger utrikesminister Ann Linde (S) vi en pressträff där samtliga riksdagspartier medverkar.  

Analysen drar slutsatsen att ett medlemskap i Nato skulle höja tröskeln för militära konflikter och bidra till att stärka Sveriges och dess grannländers säkerhet.

Bedömningen är att vi inte utsätts för ett konventionellt militärt angrepp som svar på en ansökan, säger Linde.

Ett Natomedlemskap skulle inte heller påverka Sveriges engagemang för bland annat kärnvapennedrustning och fredsmedling, enligt analysen.

Rapporten innehåller inga tydliga rekommendationer om Sverige ska gå med i Nato eller inte.

Läs rapporten här

-Pettersson säger att Ryssland helt saknar respekt för den europeiska säkerhetsordningen och ingångna avtal och har brutit mot varenda avtal som finns.

S, M, SD, C, KD och L är för Nato. V och MP emot.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Regeringens säkerhetspolitiska analys

 1. Ann linde är en märklig filur, ibland vill hon ta hit så mycket terrorister som möjligt, medans ibland vill hon skydda Sverige (eller är det de hitflyttade terroristerna hon vill skydda?).

 2. Tvivlar på att regeringen kan analysera ens vad klockan är….😄😄😄😄

  13
 3. Äntligen gör Sverige upp med den kommunist- och anarkistiska falangen som främst representeras av MP och V(pk). Något som våra nordiska grannländer gjorde redan efter 2 VK. På köpet åker infiltratörerna i S med. Perfekt.

  19
  4

Kommentera