Fem knivskurna av irakier i Tyskland

TERRORISM. En man har gripits misstänkt för att ha knivskurit fem passagerare på ett tåg nära staden Aachen i västra Tyskland, rapporterar Intependent.

Bakgrunden är oklar men polisen utreder om den misstänkte mannen, som är född i Irak, agerat utifrån ett extremistiskt islamistiskt motiv.

Runt 270 passagerare reste med tåget när en man ”slumpmässigt och godtyckligt” började attackera människor på fredagsmorgonen, enligt ett uttalande från delstaten Nordrhein-Westfalens inrikesminister Herbert Reul.

En polis som råkade befinna sig på tåget lyckades tillsammans med två andra passagerare övermanna den misstänkte gärningsmannen. Reul hyllar ingripandet som ”enormt modigt”.

De skadade passagerarna fördes till sjukhus, men enligt polisen är ingen i kritiskt tillstånd.

Den gripne är känd av myndigheterna sedan tidigare. Reul betonar att det inte är klarlagt om mannen haft islamistiska motiv.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Fem knivskurna av irakier i Tyskland

  1. Det israeliska flygbolaget El Al har beväpnade säkerhetsvakter på varje flygplan. Antingen inför vi sådana eller så avstår vi ifrån att importera ”säkerhetsrisker”.

    12
  2. Det pratas mycket om nättroll och hur otäckt farliga de är. Men de brunögda och svarthåriga trollen är det verkliga hotet!

    34
    2

Kommentera