Ukrainsk attack på rysk by

UTRIKES. En person har dött och tre skadats efter en ukrainsk beskjutning mot en rysk by i Belgorod. Det rapporterar flera medier med hänvisning till ett uttalande från guvernören Vyacheslav Gladkov.

Tidigare i maj uppgav guvernören att två explosioner hade inträffat i samma område och i april anklagade Ryssland Ukraina för att ha attackerat en bränsledepå i området, vilket förnekades av Kiev.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ukrainsk attack på rysk by

 1. Förstår inte Putins tjafs om Ukrainska Nazister, om han nu hatar Nazister
  så mycket som han säger, varför kopierar han då allt som Adolf också
  gjorde, slå sönder hela städer, avrätta civilt folk på gatan samt gömma sig
  i sitt Fort i Bergen precis som Adolf H.? Dom måste vara galna båda?

  6
  1
 2. Det är bra om de ryska fascisterna stoppas redan på ryska sidan så slipper de ställa till så mycket elände i Ukraina.

  Ukrainska armén har självklart också rätt att skjuta medlemmar av den ryska fascistiska armén i Donetsk och Luhansk. De borde göra samma sak på Krim.

  Frågan är var gränsen för självförsvar går? Hur definierar man fienden? Ryska soldater kan det naturligtvis vara skottpeng på men hur är det med alla andra som stöttar ockupationen? Jag tänker på poliser, åklagare, domare, administratörer, strateger, desinformatörer etc som springer fascisternas ärenden?

  8
  2
 3. Ukraina har ju en viss erfarenhet av att döda ryssar. Sedan 2014 har man, tillsammans med nazister, prickskjutit ryssar i Donetsk och Luhansk. Övning ger färdighet sägs det

  4
  12
  • Det påstår du Kostin, och om det stämmer så har Ukraina rätt enligt alla internationella regler att försvara sitt territorium mot ockupanter.

   11
   4
 4. Det ksn också vara en falskflaggsoperation för att motivera mobilisering. Eller så så var det militär utrustning uppställd där.

  13
  2
 5. Misstänker att ryska solddater vänt kartan upp och ned. Om, eller när ukrainska soldater riktar en salva mot ett mål på ryskt territorium blir det inte en liten by utan istället ett flådigt palars som ägs av en av världshistoriens värsts krigsherrar. Polens presindent jämför Putin med Hitler. Och detta är bara början. Hur skall det sluta? Vill Putin att de falska nazisterna skall döda honom, den nye äkta nazisten?

  22
  3
 6. Apropå de muslimska korankravallerna i påskas så visste polisen att det kunde bli våldsamt! Ekot rapporterar https://sverigesradio.se/artikel/-rapporter-varnade-for-vald-sju-veckor-innan-paskkravallerna
  Polisledningen har alltså lurat sina medarbetare in i en fälla/våldssituation. Polisledningen verkar också tycka att invandrarnas integritet går före medarbetarnas säkerhet, det visar att polisledningen vakar över invandrares axlar och skyddar dem mot polisens egna personal. Polisledningen har också försökt att i efterhand mörka sin vetskap, de vill alltså fortsätta skydda invandrare trots det extrema våldet.
  Dan Eliassons queerifiering av polis visar hur hatisk den ideologin är mot Sverige och nationalstaten, polisledningen arbetar just nu med att hjälpa invandrare att få övertag på polis! Jag antar att polisledningen har mentorer som snabbt lär upp invandrare i polisens makt och verksamhet.

  25
 7. Öga för öga, tand för tand. En hel del återstår. Eller hur Putin. Hurra!

  28
  8
 8. Det är bra om kriget flyttar till Putins hemmaplan istället. Det blir så stökigt i Ukraina annars.

  38
  9
 9. En död och tre skadade är inte mycket. Ryssarna dödar tusentals och deporterar en miljon.

  41
  9

Kommentera