Boris Johnson skrev under solidaritets-förklaring

NATO. En solidaritetsförklaring mellan Storbritannien och Sverige har skrivits under av statsminister Magdalena Andersson och Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, rapporterar SR Ekot.

Boris Johnson och Magdalena Andersson i sjön utanför Harpsund. Det verkar klokt att inte låta Magdalena ro och styra. Bild: Twitter

Uppgörelsen skrevs under framför ett stort pressuppbåd på baksidan av Harpsund och innebär att Storbritannien ska stödja både Sverige och Finland om något av länderna attackeras.

Vårt stöd till både Sverige och Finland är ståndaktigt och entydigt. Att skriva under solidaritetsförklaringarna är en symbol för denna eviga försäkring mellan våra länder, säger Johnson i ett tillkännagivande från den brittiska regeringen.

Boris Johnson har rest vidare till Finland.

-Pettersson tycker han borde besöka Moskva också…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Boris Johnson skrev under solidaritets-förklaring

 1. Jag skulle aldrig låtit någon av dem ro båten. Särskilt inte på sjön Vättern som undertecknad har en viss vana med 🙂

  Jag ser att Magdalena har flytväst, det är klokt i allmänhet. Tydligen var dock hon elit-simmerska förr, men det var väl för kameran endast.

  3
  1
 2. Så här skriver du Pettersson ”Tänk om Ryssland bombar Sverige för att vi inte är med i Nato som dom gjort med Ukraina, Georgien, Tjetjenien, Dagestan med flera. Är det värt det?” Är du helt korkad? Skulle det vara större risk om vi inte ansluter till Nato? Hur fan tänker du då? Vi har varit neutrala hur länge som helst utan att vara hotade av Ryssland oavsett vad sosseregeringen säger, e4ller vad du säger, Ryssland är inget hot mot Sverige så länge vi fortsätter vara neutrala, hur svårt kan det vara för er krigshetsare att ta in det? Vill ni ha krig? Verkar så.

  16
  18
 3. Nä låt Sverige & Finland vara neutrala i fortsättningen som vanligt, varför reta upp Ryssland som naturligtvis inte vill ha fler Natoländer inpå knutarna? Eller tänker vissa i regeringen inte på konsekvenserna? Om Ryssland sänder en supersonik-missil med kärnspets som utplånar Stockholm eller någon annan storstad/militärstad, är det då okey? Vi fick ju ialla fall vara med i Nato? Är det värt det? 🤔
  Det blir inga brittiska säkerhetsgarantier för Sverige. Det står klart sedan Storbritanniens premiärminister Boris Johnson besökt Harpsund på onsdagen och skrivit på en ”politisk deklaration av solidaritet” istället – som bara innehåller floskler. Både svenska och finska medier ljuger dock om att dokumentet utlovar militärt stöd.

  https://www.friatider.se/sverige-blir-utan-brittiska-sakerhetsgarantier-far-floskler-istallet

  14
  20
  • Om Putin inte vill ha fler NATO-länder i sin närhet så kanske han ska uppföra sig. När han börjar attackera det en efter det andra landet i sin närhet så finns det tyvärr inte längre något val. Han har tvingat oss i försvarsställning!

   17
   11
   • Så du tycker det är värt om Ryssland bombar Sverige bara för att bli medlemmaer i Nato? Vad för nytta blir det till Sverige? Förklara gärna.

    9
    15
   • Tänk om Ryssland bombar Sverige för att vi inte är med i Nato som dom gjort med Ukraina, Georgien, Tjetjenien, Dagestan med flera. Är det värt det?

    13
    6
   • Krister. Om Putin bombar oss för att vi går med i NATO så har vi all anledning att gå med i NATO. Om dåren tror att han har rätt att bestämma över grannländer så kan han hitta på vad som helst och tvinga oss till vad som helst. Det blir bara värre om vi inte kan försvara oss!

    Hotet från Putin tvingar oss alltså att gå med i NATO. Skulle vi låta bli har han stora möjligheter att komma med nya krav på oss, och nya hot.

    Proxykrig? kalla det vad du vill. Putin attackerade Ukraina som får hjälp av många länder att försvara sig.

    Biolabb finns i Sverige, då kan alltså Putin få för sig att attackera oss? Där har vi ytterligare en anledning att gå med i NATO

    13
    4
  • Det heter solidaritets-förklaring av en anledning och det är att det inte är en säkerhetsgaranti och det tror jag inte Magdalena eller någon annan påstått.

   Påstår någon att regeringen är blåsta har de inte läst eller hört på nyheterna (svenska och utländska) eller går någon annans ärenden.

   Avtalet ersätter i stort det avtal Sverige hade när Storbritannien var med i EU.

   6
   1
   • Jag ska rätta mig själv och istället för att säga att Magda är blåst, säger jag att den som hävdar att vi fått en säkerhetsgaranti är blåst. Avtalets innebörd är otydlig i media!

    7
    2
  • Nu är det ju inte sinnessjuka Putler i Kreml, som ska avgöra Sveriges försvarspolitik. Hade dåren inte invaderat Ukraina och hotat Estland, Lettland och Litauen, så hade Diskussion om Natomedlemskap för Sverige inte varit aktuellt. Det är Putler som tvingar in oss. Idioten ville själv för 20 år sedan att Ryssland skulle gå med i NATO. En misil mot Stockholm, kanske kan träffa de som har limmat fast röven i gatan.

   3
   1
 4. Ukrainare flyr till Sverige då de inte inser att vi snart får fly Sverige om inget görs. Jag har en riktigt vidrig man som ombud för Schenker, han är långsam, han är kriminell och han bedriver verksamheten trots att den blivit tvångs-avregistrerad. Postnord hade lite koll och drog sig ur men inte Schenker. Han ser ut att arbeta för maffian och undrar vad han säljer när han inte lämnar ut paket. 50 meter därifrån en likadan typ, han fick som tobaksaffär och ombud för DHL förbud att sälja tobak då stadsdelsnämndens inspektörer funnit oskattade cigg i hans butik. Han fick därför inte sälja tobak i 6 månader.

  Det sjuka är att jag inte kan välja ombud, jag är tvungen att hämta hos dessa ombud som bägge är kriminella. Jag har nu skrivit till Schenker då jag är mycket frustrerad över situationen.

  Kompetensregnet har faktiskt i 90% av fallen gjort mig oerhört besviken.

  20
  1
 5. Helt rätt Håkan, vi ber Putin pausa kriget något decennium eller två så vi får reda ut lite interna problem först, innan vi är beredda att ta ställning till hur vi ska agera pga hans aggression. När vi bestämt oss kan han fortsätta sitt krig. Fan va smart du e, det hade jag aldrig kommit på själv!!!

  13
  6
 6. Vad är hon för värd som låter gästen ro och jobba? Jag trodde Maggan var feminist och kan själv!

  20
  1
 7. Vad jag har läst mig till innebär ”avtalet” inget som helst militärt stöd. Varken med utrustning eller manskap. Bara ett moraliskt stöd. Ungefär som en hejar-klack. Undrar om Magda gick på den lätta…

  34
  4
   • Se ”Fria Tider”, där även BBC har analyserat det dokument som återfinns i artikeln. Den gängse uppfattningen är att det mest handlar om floskler.

    16
    2
   • Stämmer citatet, och om det inte finns någon annan mer långtgående paragraf så är ni Magda blåst som du säger. ”May” betyder ”kan”. Alltså säger avtalet typ: Om någon slår dig så KAN det hända att jag blir arg… eller inte.

 8. Bättre att klara av det redan påbörjade inbördeskriget i Sverige, innan man börjar tala om ett eventuellt NATO-medlemskap.
  NATO löser inga inbördeskrig,

  33
  29
  • Eller så lär man sig att jobba med nåda händerna, tänka med båda hjärnhalvorna. Simultanförmåga…

Kommentera