Putin trodde att han kunde splittra Nato och EU

UTRIKES. USA:s president Joe Biden är orolig för att Rysslands president Vladimir Putin inte kan dra sig ur kriget i Ukraina och försöker fundera ut en lösning, skriver Reuters.

Bild: Ed Wexler

Jag är säker på att Putin trodde att han kunde splittra Nato, att han trodde att han kunde splittra EU, säger Biden och tillägger att i stället slöt USA och många europeiska länder upp bakom Ukraina.

Vita husets pressekreterare Jen Psaki kallar Putins uttalande om att Nato utgjorde ett hot mot Ryssland för ”uppenbart falska och absurda”.

-Pettersson vet att Vladimir Putin inte är muslim men han låter som en. Allt är alla andras fel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Putin trodde att han kunde splittra Nato och EU

 1. Sossepartiet här är lika Putin såtill vida att allt som är fel här är någon
  annans fel, detta trots att dom själva styrt i 20 år?

 2. Jag tycker inte Putins uttalande är så konstigt. Väst har de senaste hundra åren varit Rysslands fiende, precis som Ryssland varit vår fiende. Vi verkar tro det samma om varandra Putin och väst.
  Frågan är hur vi ska komma överens?
  Det har funnits lite frågetecken i Ukraina som väst inte skrivit så mycket om.

  4
  12
  • Jag har för mig att väst hjälpte Ryssland en hel del mot Hitler.

   Putin hade också chans att göra Ryssland till ett normalt land när han tillträdde men valde en annan väg.

   10
   2
  • Det höll på att lösa sig efter murens fall, men då tog Putin över. Merkel försökte ändå stötta Ryssland. Putin och hans polare har dock aldrig brytt sig om Ryssland och ryssar. De vill bara stjäla ryska folkets pengar men själva bo i USA, EU och Dubai. Diktatorer är aldrig bra, spelar ingen roll om det är fascistisk maffia som i Ryssland eller ren o skär galenskap som i Nordkorea.

   Vissa har en förmåga att inte lära sig av historien…

   10
   2
 3. Det är helt omöjligt för Putin att avsluta kriget utan någon form av seger att visa upp, det finns inte på kartan vilket innebär att endera avträder Ukrina land eller så fortsätter kriget. Detta gör att konfliken som egentligen pågått sedan 2014 kommer att kunna fortgå i många år till. Om ukrinarna till äventyrs skulle lyckas köra ut samtliga ryska trupper ur landet så skulle detta inte innebära ett slut på kriget vilket innebär permanent krigsekonomi och åtminstånde partiell mobilisering.

  2
  4
  • Ja, därför finns bara en lösning för ryssarna. Det har dessutom utlovats en belöning till den/de som gör det!

 4. ”Vladimir Putin inte är muslim”
  Nej, han är i grund och botten en socialist. Och eftersom både islam och socialismen är sprungen ur samma källa låter de ovanligt lika varandra, trots att det är runt 1000 år mellan dem.

  11
  1

Kommentera