Krav från Nato

CIVILFÖRSVAR. Civila myndigheter i Sverige måste stärka sin civila krigsberedskap inför en eventuell Nato-ansökan.

Vi har i många år haft en regering son koncentrerat sig på annat än Sverige.

Av sina medlemsländer kräver försvarsalliansen bland annat robusta system för försörjning av livsmedel, dricksvatten och energi, uppger Sveriges Radio.

”Vi behöver snabba på”, säger Charlotte Petri Gornitzka, på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

-Pettersson säger att ett starkt civilförsvar borde inte ha något med Nato att göra. Varför har vi inte redan det? Bristerna har varit uppenbara i åratal.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Krav från Nato

 1. Det skulle inte förvåna mig om det förekommit mutor och pengar under bordet, för att få överta och avveckla beredskapslagren och mobföråden.

 2. In sviden vi have ö system.
  MSB har redan gjort sitt jobb. Producerat en broschyr som uppmanar medborgarna att ta sitt ansvar för landets krishantering.
  MSB får varje år tusen miljoner i ”bidrag” från svenska skattebetalare.
  Det bidde inget beredskapslager det bidde en broschyr.

 3. Det svenska energisystemet är knappast robust och dessutom ägs de flesta vindsnurrorna av Kina. Det blir nog avslag om vi ska hålla på reglerna.

  16
 4. Ytterligare en vasall som inte gjort ett hederligt handtag uttalar sig;

  ”Charlotte Petri Gornitzka är dotter till advokat Hjalmar Petri och Ingbritt, född Nordin. Hon studerade vid Calle Flygares teaterskola och utbildade sig till musiklärare vid Stockholms musikpedagogiska institut samt har arbetat som musikkonsulent och informationschef på Tjänstemännens Bildningsverksamhet (TBV) och som konsult med inriktning på förändringsledning på Askus 1990–1998.

  Med början 1998 bytte Petri Gornitzka inriktning och kom att arbeta med bistånd och internationellt utvecklingssamarbete. Hon började som informationschef och biträdande generalsekreterare på Svenska Röda Korset 1998–2003 för att sedan bli generalsekreterare för Rädda Barnens riksförbund 2003–2008 och därefter generalsekreterare för Internationella Rädda Barnen 2008–2010 med tjänstgöring i England. Under den här perioden började Petri Gornitzka också uppmärksammas i statliga uppdrag. Från 2007 var hon till exempel ledamot i styrelsen för Vetenskapsrådet. Under en tid ingick hon även i Barnombudsmannens expertråd.

  Efter att under lång tid ha varit verksam i olika civilsamhällesorganisationerna bytte Petri Gornitzka 2010 återigen inriktning, när hon den 1 juni tillträdde ett uppdrag som chef inom en statlig myndighet. Från början var hon vikarierande generaldirektör för Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete (Sida) för att från februari 2011 till och med september 2016 vara förordnad som ordinarie generaldirektör för myndigheten.” (Wikipedia)

  En drönare och landsförrädare utan adekvat yrkesutbildning.

  17
  21
  • Har man bara gått i en teaterskola eller journalisthögskola och är medlem i socialdemokratiska partiet, så kvalificerar man sig till alla toppjobb i Sverige. Se bara på Hultgris han är ju fd jourrnalist som snabbt avancerat till landets försvarsminister. Lars Enqvist inte att förglömma.

   16
   4
 5. Ja speciellt för att vi har haft både ett starkt civilförsvar och välfylda
  beredskapslager? Märkligt, är det inte Myndigherter som brukar uppmana
  folket att tänka långsiktigt, men det gällde kanske bara folket inte myndigheterna?

  24
  4
 6. Naiviteten och dumheten var total från politiskt håll när man började nedrusta Sverige.Depåer tömdes och militärmaterial såldes ut.Nu har vi tomma lador och kommer inte att klara vår försörjning mer än möjligen en vecka.Ett uppbyggt civilförsvar skulle kunna göra stor praktisk nytta även om vi aldrig skulle hamna i en krigssituation.Hjälp vid skogsbränder t.e.x.Problemet är ju bara hur motivationen ser ut idag bland våra ungdomar att vilja engagera sig i civilförsvaret och hemvärnet.Finns den motivationen ?

  22
  2
 7. Regeringen och MBS har petat in ca1,8 miljarder för att förbättra civilaförsvaret i år, men det gjorde de redan innan putins anfall.

  14
  1
 8. Det kanske visar sig att sossarnas misskötsel v Sverige blir ett problem vid en Natoansökan .

  33
  1
  • Säga vad man vill om Covid men den avslöjade att sossarna hade ingen som helst beredskap för någonting som forskarna förutsett och varnat för i flera decennier, det fanns inte ens munskydd! Finns det något sossarna har haft beredskap för?

   26
   2
   • Anton skriver:
    10 MAJ, 2022 KL. 07:51

    ”Finns det något sossarna har haft beredskap för?”

    Nu ska vi inte vara så kritiska mot domhär pajaserna. Sossarna inkl V & MP har gett MSB som uppgift att hela tiden hålla beredskap omkring genusfrågor, jämställdhet, inkludering, hbtq-certifiering osv bla bla bla bla, sedan 2008/2009, det är det som varit MSBs politiskt korrigerade kärnverksamhet. Och det har verkligen gett goda resultat, 8 av 12 i ledningsgruppen är kvinnor. Så det är överraskande att MSB fick panik i pandemins början. Ledordet i Sossesverige är som bekant, kvinnor kan och tar ansvar, män kan inget, kvinnor gör oftast bra saker, dåliga saker kommer oftast från män. I alla fall när man bläddrar på SVT/SRs hemsidor.

    https://www.msb.se/sv/om-msb/organisation/ledningsgrupp/

    23
    2

Kommentera