I ett normalt parti hade Hultqvist inte suttit kvar

INRIKES. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) som varit tydligt emot ett svenskt Natomedlemskap har nu svängt och blivit mer positiv till att gå med i försvarsalliansen, enligt en intervju på Sveriges Radio nu på morgonen.

Försvarsminister Peter Hultqvist med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Bild: Regeringskansliet

Från att det blir ingen ansökan så länge jag sitter i regeringen till att ett Natomedlemskap skulle stärka det nordiska försvaret.

– Det är bland det grövsta vi sett i tvärvändningar, om S hade fungerat som ett normalt parti så hade vapenvägraren Hultqvist inte kunnat sitta kvar. Det handlar om politisk trovärdighet.

Hultqvist är en lojal socialdemokrat och nu svänger ledningen, han måste också göra sitt. Även statsminister Magdalena Andersson (S) har gjort en 180-graders sväng från att en ansökan skulle vara destabiliseeande till att vara Nato.

Hultqvist gör precis som statsminister Magdalena Andersson som i stort sett bara nämner fördelar med Nato i sina uttalanden.

Långt efter att Ryssland invaderat Ukraina hävdade Hultqvist och S att det skulle vara dåraktigt att gå med I Nato under ett pågående krig.

Det handlar inte bara om att Hultqvist ändrat uppfattning utan om hur hårt han angrep de som före april 2022 ville Natomedlemskap skulle stärka det nordiska försvaret sig till Nato med samma argument som han använder sig av i dag.

-Pettersson säger att som vanligt handlar det om karriären och makten i första hand.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “I ett normalt parti hade Hultqvist inte suttit kvar

 1. Det finns mig veterligt bara SD folk sm har ryggrad och i viss ån även Ebba Bush,
  De flesta är vindflöjlar som svänger efter vad dagspressens alla ”experter” häver ur sig.
  Nu borde minst 50% av väljarna ha lärt sig att de bästa på att bedöma läge och vad kommer att ske är SD, men de är fortfarande skrämda av att bli kallade rasister.

  Efter 26 års bortavaro sånär som lite semester i det gamla landet, insåg jag vad som hänt och såg förskrämda blickar då jag klart sa vad jag tyckte.

  Hur kunde så få, få så många att tro på deras ljugande om vilka ljushuvuden de börjat importera för att rädda landet från konkurs och vanära.

  9
  2
 2. I nästa steg för Sveriges bästa tar han snart Sverigedemokraternas parti .
  Att kyssa en sminkad gris är inte värre än att ljuga om Nato för Svenska folket .
  Så länge jag är försvarsminister kommer jag inte att lyssna på Svenska Folket.
  Och i synnerhet inte lyss till nazisterna i LO.
  INTE är ett viktigt ledord i sossarnas politik.

  15
  1
 3. Vilket är viktigast,landet eller den egna karriären?svaret på frågan stavas socialdemokraterna

  26
  1
 4. De tar order från globalistiska krafter, jag kan inte tänka mig att de kraftiga svängningarna beror på annat.

  26
  8
 5. I ett normalt land hade inte partier som gång på gång gjort 180 graders sluringar fortsatt existera. Och det är majoriteten av partierna med ett par undantag. Det intressanta är att 180-gradarna numera fört in majoriteten av partierna på den linje ett undantag konsekvent drivit.

  24
  2
  • Svängningarna beror på att omvärlden svängt 180 grader. Man måste anpassa sig tillverkligheten!

   11
   21
  • Nästan alla länder är idag globalistiska, möjligen med Nordkorea, Eritrea och något till som undantag. Sverige är ett av de mest globalistiska länderna.

   18
   2

Kommentera