Dagens tankeställare 87

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 87

Jag undrade hur det kom sig, att flaggstången på vår gård stod tom på veteranernas dag och på mors dag. Däremot har Finlands flagga hissats idag (9.5), Europadagen till ära. På nätet ser jag att förordningen om flaggning har förvandlats till bara en rekommendation (utom för statliga verk och inrättningar). Ska man tolka det så, att numera besluter servicebolaget eller disponenten om flaggningen allt enligt ork och lust och personliga politiska åsikter?

Flaggan är inte bara en tygbit, den har ett stort symbolvärde.

Apropå det. I höstas ordnades HBTQ-festival här i vår hemstad och kommunen understödde tillställningen generöst med våra skattepengar.

Så här såg det ut i centrum den 3 september.
Så här det ut den 4 september.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Dagens tankeställare 87

 1. Ja det har den. Det är därför som de hissar olika flaggor efter kynne. Ibland bränner folk dem. Så om man vill reta folk så skall man använda flaggor.

  2
  4
 2. Att hissa flaggor för missbildade gick bra men ej för krigsveteraner eller mammor.
  Vad sjöng Uggla? Jo ”jag mår illa.”

  17
  1

Kommentera