Boris Johnson kommer till Sverige i morgon

UTRIKES. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kommer att besöka Sverige för ett möte med Magdalena Andersson på onsdagen. Det bekräftar den svenska regeringen efter att att den finska nyhetsbyrån STT haft uppgifter om saken.

I mars besökte statsminister Magdalena Andersson premiärminister Boris Johnsson i London. Där diskuterades samarbetet mellan Sverige och Storbritannien, inte minst på försvarssidan. Foto: Paula Carvalho Olofsson/Regeringskansliet

Mötet ska hållas på Harpsund. Efter mötet ska duon hålla pressträff klockan 13.40.

”Under överläggningarna kommer de bland annat att diskutera den allvarliga säkerhetspolitiska situationen i Europa, de bilaterala relationerna och samarbetet mellan Sverige och Storbritannien”, skriver regeringen.

Länderna ska enligt uppgifter signera ett avtal om fördjupat säkerhetssamarbete.

Det är ett avtal som gäller tillsvidare men som är en viktig signal inför den eventuella ratificeringstiden, säger källan.

Ratificeringstiden avser perioden efter det att Finlands och Sveriges eventuella Natoansökningar är inskickade, men innan länderna har hunnit bli fullvärdiga Natomedlemmar.

Efter besöket i Sverige fortsätter Boris Johnson till Finland.

-Pettersson hör S-politikerna påstå att de inte bestämt sig om Nato. Undrar om någon tror på dom?

Socialdemokraternas låtsasdiskussion är ett hån och en förolämpning mot de egna medlemmarna och väljarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Boris Johnson kommer till Sverige i morgon

  1. Mycket jobb och många inblandade runt hela världen för en ”eventuell” NATO-ansökan…

    11
    1

Kommentera