Morgan Johansson (S), mannen som sovit tungt i många år

VALET 2022. Socialdemokraterna tappar röster till islamistpartiet: ”Ett hot mot det öppna samhället”. Islamistpartiet Nyans siktar på att komma in i Sveriges riksdag i valet i september. Partiet har gjort sig känt för att bland annat kräva att Sverige inför islamistisk hädelselagstiftning, erkänner muslimer som en nationell minoritet och hindrar socialtjänsten från att ingripa i muslimska familjer där barn far illa. I en stor intervju varnar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson varnar för islam som ”extremt farligt” och att det nybildade partiet kan locka muslimska väljare i de socialt utsatta områdena.

 – Det är extremt farligt, säger Johansson.

Uttalandet är anmärkningsvärt, på många sätt. I ett halvt sekel har Socialdemokraterna (S) propagerat för ett mångkulturellt Sverige och nästan fri invandring. Bara under de senaste 20 åren har över två miljoner uppehållstillstånd utfärdats, var femte svensk medborgare är född utomlands och i flera städer, däribland Malmö, är andelen etniska svenskar i minoritet. Morgan Johansson och Socialdemokraterna har konsekvent motsatt sig alla krav på assimilering och integration, samtidigt som parallellsamhällen präglade av våld och kriminalitet har vuxit fram.

Anledningen är enkel: I takt med att den klassiska arbetarklassen har fått en allt bättre levnadsstandard har arbetarna lämnat S för att istället söka mer konservativa politiska alternativ. I opinionsundersökningar från de senaste åren har det till exempel visat sig att Sverigedemokraterna tagit över rollen som det största partiet bland LO-medlemmarna.

Att arbetarklassen har blivit så mycket bättre är en bra bedömning för Arbetarpartiet Socialdemokraterna. Problemet är bara att man har lyckats lite för bra.

För ett 100% maktfokuserat parti som Socialdemokraterna – S sägs ha två mål: 1) att ta makten, 2) att behålla den – har det varit ett problem när den svenska arbetarklassen har blivit bättre, för då har förlorat sina kärnväljare. Och utan väljare: ingen makt och inga platser vid köttgrytorna.

För att behålla makten har S alltså varit tvungen att hitta nya väljare – och det har man gjort bland invandrare: Ungefär nio av tio röstberättigade med invandrarbakgrund röstar socialistiskt i det svenska valet. Ekvationen har alltså förenklats något för Socialdemokraterna: Varje nytt uppehållstillstånd är en ny väljare.

Införandet av islamism, kriminalitet och antidemokratiska värderingar har inte ansetts vara ett problem så länge folket röstade på S vart fjärde år.

Men inför valet den 11 september har spelplanen ändrats. Socialdemokraterna utmanas nu av det nybildade Nyans-partiet som framför allt riktar sig till muslimer. Partiledaren Mikail Yüksel kastades ut ur Centerpartiet efter sina intima relationer med det turkiska fascistpartiet De grå vargarna, men nu andas Yüksel morgonluft. Han har varit en av drivkrafterna bakom den internationella hatkampanjen mot Sveriges socialtjänst, han beskriver Sverige som ett ”islamofobiskt samhälle” och har bland annat krävt att alla polischefer som var med och gav Rasmus Paludan demonstrationstillstånd att brinna Koranen avskedas.

En bild från ett av partiet Nyans möten i Malmö fick stor uppmärksamhet i början av året. Den andra personen från vänster på andra raden är Malmös ”informella borgmästare”, imam Salahuddin Barakat, som arbetar på Islamic Center i Malmö. Om Barakat väljer att ge sitt stöd till Nyans så är partiet i praktiken säkrat en plats i Malmö kommun och region. För att kunna ta plats i kommunfullmäktige krävs över 7 100 röster och för ett mandat i Region Skåne krävs över 30 000 röster. Enligt Islamic Center i Malmö har Malmö stad cirka 45 000 personer med muslimsk bakgrund och i regionen finns cirka 100 000 muslimer. Svenskt medborgarskap krävs inte för att rösta i kommun- och regionstyrelseval.

Nyanspartiet räknar med att komma in i riksdagen genom en stor framgång, framför allt i Malmö, vilket mycket väl kan vara möjligt, speciellt om Barakat ger dem sitt stöd. Det kommer i så fall att innebära att ett öppet islamistiskt, shariastridande och antidemokratiskt parti kommer att sitta i Sveriges riksdag i höst.

Allt detta känner förstås justitieminister Johansson till, som i Expressen beskriver partiet Nyans som ett hot mot det öppna samhället.

– Det verkar vara ett parti som vill splittra och slå in en kil mellan muslimer och resten av samhället, och det tycker jag är extremt farligt. Vi har en helt motsatt uppfattning. Vi måste ha en politik som håller ihop oavsett vilken religion man tror på, säger han.

Med handen på hjärtat är det nog inte tanken på ett splittrat Sverige som skrämmer Morgan Johansson och hans partikamrater, utan tanken på en förlorad eller försvagad regeringsmakt. Socialdemokraterna är ett maktparti, och de har helt enkelt inga planer på att avstå från makten till en opposition på frammarsch, vilket Johansson också tydligt uttrycker.

Om partiet tappar en betydande del av rösterna bland invandrare till Nyans öppnar det därför för ett ytterst obehagligt scenario för Sverige: Idag styrs landet av en socialdemokratisk enpartiregering. Tidigare regerade de tillsammans med Miljöpartiet och med stöd av Centerpartiet – och om de tidigare hållit fast vid makten med hjälp av partier med tveksam politik, kan de göra det igen..?

– Vi tar hem det här, säger Morgan Johansson.

Det är förmodligen fallet. Men det som återstår att se är om Socialdemokraterna lyckas på egen hand eller genom en allians med samma parti som idag kallas ”ett hot mot det öppna samhället”. Om Socialdemokraterna får ett dåligt valresultat samtidigt som Nyans-partiet går in i kommuner, regioner och (Gud förbjude!) Riksdagen kommer Sverige med största sannolikhet att få se en ny politisk konstellation ta form där socialdemokratiskt rött och islamistiskt-fascistiskt orange. sammanfoga.

En sak kan vi vara helt säkra på: Socialdemokraterna kan mycket väl betrakta partiet Nyans som extremt farligt för Sverige idag – men de anser att det är extremt mycket farligare för dem att tappa kontrollen över Sverige i morgon.

Document.no

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Morgan Johansson (S), mannen som sovit tungt i många år

 1. ”Extremt farligt”, det kom så plötsligt, vad är det som skiljer denna, från förra månaden?
  Har han blivit ”berikad” och fått hembesök?

 2. Morgan importerade odjuret, Morgan utfodrade odjuret med oändliga bidrag, plötsligt blev odjuret extremt farlig.

  12
 3. Entligt S har invandringen av muslimer aldrig varit ett problem förrän de vill in i riksdagshuset och hamnar framför näsan på den politiska adeln.
  Har så kul att debattera med dessa spån som kommer hävda att alla era argument är rasism.

  14
 4. Ett riktigt hycklarparti. De som oroade sig för samma sak med anledning av sossarnas politik kallades för ”islamofober” och ”rasister”.

  24
 5. Om Nyans kommer in i riksdagen så kanske tom de allra tyngst sovande svennebananerna får upp ögonen för vad islam är.

  28
  1
 6. Att S förlorar majoriteten av de muslimska väljarna till Nyans är väl på sätt och vis det bästa som kan hända Sverige. Då kanske de äntligen får lite incitament att förändra saker och ting.

  Det var bara en tidsfråga innan muslimerna skulle börja organisera sig politiskt och det är bara en tidsfråga innan de kommer in i riksdagen. Nu har det blivit farligt på riktigt.

  23
 7. Stefan Löfven, Morgan Johansson, annika strandhäll, Magdalena Andersson mfl hjälper islam att missbruka religionsfriheten i politiskt syfte!
  Det är där fokus bör ligga:
  Religionsfriheten ska inte missbrukas i politiska syften!
  Kom ihåg den formuleringen!
  När muslimer ropar ”vi har faktiskt religionsfrihet” så ska ni tänka: ”muslimerna missbrukar religionsfriheten i politiskt syfte!”
  Och det med globalistisk vänster som stöd!

  29
 8. Ett islamist-parti som har avtal med Muslimska Brödraskapet men som försöker dölja sin agenda eller ett islamistparti som säger det öppet, jag vet inte vilket parti som är det största hotet mot samhället….

  23
 9. Tacka Palme för det. Tage var emot men när Olof blev stadsminister så lobbades det hårt för mångkulturen som kom 1975.
  Mångkultur som står inskrivet i grundlagen, är egentligen nykultur.
  Vi kommer inte att överleva utan att bli ”rasister” och skicka in militär. Inbördeskriget, ett steg närmare.

  34
 10. Dvärgen är en av de mest osympatiska människor jag någonsin hört eller sett. Ett rötägg, om så bara en tvärhand hög! En liten man med stora sosseambitioner, Tvi vale.

  42
  1
 11. ”Morgan Johansson varnar för islam som ”extremt farligt” och att det nybildade partiet kan locka muslimska väljare i de socialt utsatta områdena.”

  Nu menar Morgan att Socialdemokraterna kan förlora röster i de av Socialdemokraterna särskilt försörjda områdena.
  Här har sossarna de senaste 8 åren försörjt muslimerna för att de skulle stödja bidragspartiet och sedan har de fräckheten att istället rösta på ett islamiskt, odemokratiskt och kvinnofientligt mörkerparti.
  Hur vågar de?
  Nu tvingas Partiet med stort P att varna bidragstagarna för det som Partiet tidigare bejakat.
  Kovändare och hycklare.

  48
 12. Och det räcker väl med knappt 25000 röster i Malmö kommun för att sno en riksdagsplats då, om jag inte missminner mig, det räcker det med 12% i en valkrets och Malmö kommun är en valkrets. I förra valet avgavs 186956 röster i valkretsen vilket betyder att 22435 röster hade räckt för att komma in. För 4%-spärren krävs drygt 250000 röster så det är ett större projekt.

  24
  • Men det finns 2,5 miljoner muslimer i Sverige, räcker inte det till riksdagsplats?

   • Det finns för många muslimer i Sverige, det håller jag med om men jag tror inte de är fler än högst en miljon.

    Har du något underlag på din siffra?

 13. Denne Morgan Johansson har själv krattat manegen för den situation vi har här i Sverige! Genom att försvara de” invandrare ”som begår brott samt ta in mestadels unga män som kallas invandrare,men är egentligen är män från de mest dysfunktionella och kriminella länder man kan tänka sig. Allt för att skaffa sig röstboskap!

  58

Kommentera