KD kan nobba Sveriges Radio: ”Förtroendet skadat”

VALET 2022. Det kan vara slut med medverkan i Sveriges Radios valintervjuer för Kristdemokraterna. Det meddelar partiets partisekreterare Peter Kullgren på Facebook.

Med anledning av att Kristdemokraterna begärt möte med Sveriges Radio, om allvarliga felaktigheter i citat som tillskrivits Ebba Busch, samt att Sveriges Radio avböjt ett sådant möte
• Vi har bett om möte med SR-ledningen med anledning av de grova felaktigheter som har publicerats om oss, fyra månader före val, av tre olika redaktioner inom ett och samma ämne.
• I sig är sådana möten inget ovanligt. Mediebolagens chefer träffar partierna hela tiden. SR har tidigare bett om, och fått, högnivåmöten med oss om finansiering av och uppdrag till Public Service.
• SR har i flera sändningar rapporterat att vi anser att polisen borde ha skjutit, till och med dödat, muslimer. Hur reparerar de detta i relation till oss och till alla de som har hört detta från SR?
• Vi undrar hur de säkerställer korrekt information när de publicerar på språk som ansvariga utgivare inte behärskar. (I detta fall arabiska, somaliska och kurdiska.) Vi vill även veta hur felen kunde begås och hur de säkerställer att de inte upprepas.
• De frågor vi vill ha svar på vid ett sådant möte har vi även framfört brevledes till SR. De har besvarat brevet, men inte frågorna.
• SR har svarat att det inte behövs något möte, eftersom de hanterar frågan redaktionellt. Men vi ingår inte i deras redaktion och det är vi som blivit förfördelade. Vi anser att vi har rätt till svar på de frågor vi ställer.
• Vi befinner oss fyra månader före de allmänna valen och har just upptäckt allvarlig desinformation från ett stort public service-bolag. Mängden desinformation har ökat, till följd av ett alltmer spänt världsläge. Det är alltså viktigare än någonsin att kvalitetssäkra den information som svenska folket nås av.
• Om SR inte vill föra denna dialog med oss, så måste vi av naturliga skäl överväga vår medverkan på partiledarnivå vid Sveriges Radios valintervjuer. Journalister och politiker är inte på samma lag, men det måste finnas ett ömsesidigt förtroende för den andras agerande. Det förtroendet är från vår sida skadat.

Vi vill reparera det, men det kräver att SR faktiskt talar med oss.
Peter Kullgren, Partisekreterare Kristdemokraterna

-Pettersson är medveten om att misstag kan ske, men i detta falla har minst tre liknande misstag skett på tre olika redaktioner, arabiska, kurdiska och somaliska, det tycker jag är för mycket för att vara en tillfällighet.

Sveriges Radios somaliska nyheter: ”Ebba anklagar polisen för att de inte dödade många muslimer”

Ekots chef Klas Wolf-Watz har varit i blåsväder om/med islamister tidigare.

Cilla Benkö, Sveriges Radios VD har en lön från skattebetalarna på c:a 238.000 kronor i månaden eller 2.856.000 kronor om året. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “KD kan nobba Sveriges Radio: ”Förtroendet skadat”

 1. Det politiskt färgade(S)VT skulle tvingas att sända den oklippta
  varianten med Ebba Bush, först klipper och klistrar redaktionen
  i en intervju för att få fram smaskiga uttalande,den som var betydligt
  längre än dom raderna som hela Media kört med, sen har kanalen
  väldigt bråttom att förmedla dessa falska påståenden i hela Arabvärlden
  för att misskreditera ett politiskt parti här i landet, så fungerar den opolitiska
  kanalen? Det är inte första gången som dom gör på detta viset, inte
  alls underligt att flera vägrar att ställa upp på en intervju om den inte
  direktsänds!

  11
 2. Tror KD allvarligt att SR bryr sig??

  Det är snarare tvärtom, nu blir ju KD tystat helt när de inte närvarar i SR. Kommer inte synas, svara på kritik, inte delta i debatter.

  ”It’s like boycotting Rihanna’s panties”

 3. Jag skulle vilja ha Pettersson som chefsredaktör på SR, så det blev ordning på journalister och radioprogram.

  17
  1
  • Olof.p skriver:
   6 MAJ, 2022 KL. 18:32

   Allvarligt talat bra förslag. Pettersson hade gjort oändligt mycket bättre arbete för deras direktörslöner. Saklig och korrekt information kommer inte från SVT/SR, den kommer från sk. alternativmedia och väldigt mycket på den här bloggen. Slå samman SVT/SR till ett bolag, med Pettersson som Mediedirektör. Och stoppa snedrektryteringen av miljöskadade v-, s-, och mp-muppar som journalister.

   13
   1
 4. SVT och SR snackar om desinformation var och varannan dag. Att de själva håller på med sin egen förvanskade information är inte det verklig desinformation, nej blir svaret ”misstag”.

  23
  • bengarne skriver:
   6 MAJ, 2022 KL. 18:16

   ”misstag”.

   Kallas det enbart om och när SVT/SR ertappas med desinformation och förvanskningar.

   19
 5. En orsak till denna snedvridning när det gäller sakligheten i Svensk tv kan kanske bero på deras monopol när det gäller tv program . Frågan är varför det finns så få fria kanaler i det Svenska tv nätet vi har bara sex kanaler medans Finland har fjorton , därmed inte sagt att dom också har sin agenda men med flera kanaler finns ju alltid möjligheten till lite mera varierad information .

  20
 6. Tror nog det kan vara en bra idé att göra en slagning och se vad dessa socialistiska kulturberikarredaktioner publicerat för våra skattepengar de senaste två åren.

  25
  1
 7. 238000 i månaden för ledaren för klipp och klistra gänget för att visa upp
  förljugna kampanjer mot icke Sociallistiska trosfränder, bra betalt??
  Att Sossarna trivs med den ordningen förstår jag, men det är inter det
  som är (S)VT s och(S)R s uppgift , att detta apspel ökat kraftigt sedan
  tvångsfinnansieringen infördes måste man va både blind och döv för att
  inte märka. Eventuell ny regering måste göra en ombildning av detta
  så kallade Public Service företag och få ut hel ohalvkommunister därifrån!

  Vi ska inte heller glömma att där finns en annan Spindel i nätet som heter
  Hanna Stjerne som inte skäms för att uttrycka sina DDR sympatier, och
  hon är minst lika välbetald som Cilla Benkö!

  30
 8. Förresten, var det inte DN som avslöjade detta, msm, allas hatobjekt, pk. Är det lögn då eller…?

 9. Skrämmande att SR får hålla på på detta sätt! Avgå Benkö! Du har inte vårt förtroende! Måtte det bli en ändring! Sparken för dessa ”journalister” som tillåts förvränga fakta.

  41
 10. Mycket bra KD, stå på er.
  Sossarnas propagandamasikin behöver en rejäl åthutning, ännu bättre, ställ tjänsterna till förfogande med kompetenta anställda.

  43
 11. De partier som närmar sig sd ska jagas tillbaka in i den politiskt korrekta skuggan.
  En mycket väl formulerad strategi, kd ska inte bli en förebild för andra partier. Kd ska skadas som parti så att inget annat parti vågar visa att de vill samarbeta eller bilda regering med sd.

  21
  1
 12. Ingen tvekan om att Stats-media är partisk. Påminner faktiskt lite om drevet emot Trump. Men nu har dom alltså riktat in sig på ett nytt offer. Några exempel :

  Fikarasten med Åkesson
  Husaffären
  Frågorna !!! till polisledningen
  SVT´s klipp o klistra-metoder
  SR´s medvetna förfalskning x 3

  Sverige är väl kanske inte precis en Banan-Republik, Men väl en Päron-Demokratur !

  50
 13. Tre olika fel från tre olika redaktioner – då finns bara två alternativ:

  Antingen är det ledningen som sett till att organiserat detta, eller så är det de invandrade personerna på redaktionerna som gjort gemensam sak för att skapa motsättningar?

  Kan man få svar från SR?

  41
 14. Cilla Benkös ersättning är lön för mödan att förnedra sig och lyda. Johan Westerholm kommenterar;
  https://ledarsidorna.se/2022/05/vems-arenden-loper-cilla-benko/
  Således att kalla alla muslimer för islamister borde även uppröra de som bekänner sig till Islam. Eller är det så att alla muslimer anser att alla blåljuspersonal får, skall inte beträda särskilt utsatt områden?
  Om så är fallet har det inte den värdegrund som regeringen så varmt omhuldar.
  I så fall Go Home!

  37
  • Skadan är redan skedd! Redaktionen äter tårta och skrattar åt sin lyckade kupp!
   De som genomförde kuppen kommer att göra karriär inom media.

   20
   1

Kommentera