Det vi sett är Putins bästa

UKRAINA. Det vore ett ”förskräckligt självmål” av Vladimir Putin att vid segerdagen den 9 maj utropa fullskaligt krig mot Ukraina, säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi till Aftonbladet.

Överstelöjtnant Joakim Paasikivi

Genom att sluta kalla invasionen av Ukraina för en ”specialoperation” och i stället formellt förklara det som ett krig skulle Putin kunna kalla in reservister och värnpliktiga. Att öva upp dem skulle ta ”någon månad”, säger Paasikivi, som bedömer det som osannolikt att reservister skulle kunna vända läget för Ryssland.

Det vi har sett hittills är det bästa Ryssland har och det har inte varit så bra.

Tidigare i veckan rapporterade CNN, med hänvisning till underrättelsekällor i USA och västländer, att Putin kan komma att utropa fullt krig. Det har av Kreml avfärdats som ”nonsens”.

-Pettersson säger att på måndag är det den 9 maj och den stora segerdagen. Då får vi se och höra vad Putin säger om han säger något…

På filmen övning inför måndagens parad…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Det vi sett är Putins bästa

 1. På måndag är det 9 maj, den stora segerdagen då Tyskland kapitulerade. Den har förr firats till minne av alla stupade ryssar men har under Putins tid blivit en parad för hans egoismen att visa att han är störst och starkast. Ett inte helt ovanligt i den svenska regeringen där den minste är lika egoistisk.
  Den svenska regeringens dagar är förhoppningsvis snart räknade och om Gud vill så är Putins dagar också snart till ända.
  Tänk om Gud vill eller för fan själv lyckas få in en smäll på något militär fordon under paraden vore det ett tecken i skyn. På det ukrainska folkets vägnar, som för övrigt är mer religiösa än jag och säkert Petterssons skara, ber och hoppas jag på en djävla smäll. Tänk vilka rubriker,

  9
  2
  • En stor klusterbomb mitt på Röda Torget under paraden hade suttit bra.

   9
   1
 2. Notera att i övningen sågs ett antal ”moderna” stridsfordon, men de förband som är i Ukraina är av typ som har i huvudsak äldre material. Ukraina sköt f ö sönder den första stridsvagnen av modernt snitt för några dagar sedan, vilket indikerar att Ryssland nu för fram modernt utrustade förband. Träff (sannolikt) på baksidan av tornet, kanske från Ukrainsk stridsvagn.

  8
  3
 3. Petterson säger att den 9 maj, den stora segerdagen, ”får vi se och höra Putin, – om han säger något…”

  Han tycks i alla fall ha övat inför paraden, kanske ska han leda den?:
  https://youtu.be/y3z841UJiVk

  (”Why don’t you go where fashion sits – Puttin’ on the Ritz”)
  ”Inside Vladimir Putin’s expensive designer wardrobe” – (Putins dyrbara garderob):
  https://www.news.com.au/lifestyle/fashion/inside-vladimir-putins-expensive-designer-wardrobe/news-story/2195b9110c3850a87a07c726b5913a0d

  11
  5

Kommentera