Pojke misstänks ha planerat flera mord på skola

BROTTSLIGHET. En 17-årig pojke i Stockholmsområdet har häktats misstänkt för förberedelse till mord. Enligt åklagaren har han planerat att döda ett antal personer på sin skola, skriver tidningen Läraren.

Pojken ska ha bestämt en tidpunkt för när attacken skulle ske, och det fanns också ett antal namngivna tilltänkta offer. Enligt åklagaren har det funnits risk att planerna skulle genomföras.

”Mer kan jag inte säga i dagsläget, då utredningen är känslig”, kommenterar åklagare Katarina Engström till Läraren.

Hon vill inte säga hur attacken kunde förhindras, om det var lärare eller elever som var tilltänkta offer eller vilken skola det rör sig om.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Pojke misstänks ha planerat flera mord på skola

  1. Bra att myndigheterna kunde stoppa det i så fall. Åldern 17 verkar i sammanhanget vara en lämplig ålder. Då kan man fortfarande, som straff efter uträttade mord få lite uppbyggande samtalsterapier och en nästan problemfri levnadssituation i någon form av förvaring. Jag vet förresten inte vid vilken ålder lagen träder in numera. Det finns t.o.m. risk för enorma skadestånd i Sverige om de eventuella mördarna inte behandlas enligt lagens bokstav. I koranupploppen var det hundratal skadade poliser och stora materiella skador, vilket visar det brinnande hatet från Islamister och även s.k. vanliga muslimska familjer. Händelserna måste förstås bilda underlag för stora, långtgående och allvarliga förändringar av säkerhet i Sverige. Effektivt att kanske börja med minutiös noggrann folkräkning och utvisning av de, som inte hör hemma i Sverige.

  2. Hade det varit en svenne, så hade det “läckts” namn, foto, adress, skola mm omedelbart.

    Skall vi gissa på en radikaliserad ungdom, som inspirerats av koranen och kravallerna nyligen??

    10
  3. Kan det vara en svensk pojke som fått nog av det utländska flummet, oordning och rasismen gentemot det svenska och tänkte ta bort några pjäser ur spelet.

Kommentera