Plan fick vända – pilot var inte färdigutbildad

UTRIKES. Ett plan som hade lyft från Londons flygplats Heathrow fick plötsligt vända efter 40 minuter på måndagen, rapporterar tidningen The Sun.

Anledningen? Piloten hade inte genomfört sitt slutprov för utbildningen och var därmed inte färdigutbildad pilot.

Planet, som hade destination New York, hann så långt som till Irland innan det fick vända.

Flygbolaget Virgin Atlantic har i efterhand bett om ursäkt och menade att ett misstag låg bakom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Plan fick vända – pilot var inte färdigutbildad

 1. Han flög kanske lite ”hackigt” råkade de se när han skulle över Irland. Andrepiloten hade missat avgången dessutom!!

 2. Om jag inte är fullständigt fel ute,finns det på varje lång-flyg minst ytterligare en pilot som är ”färdigutbildad” i cockpiten…. Detta tror jag t.o.m. är lag,om den ene under flyget skulle bli sjuk !!
  Som vanligt endast en PK-rubrik,för att skapa sensation av lögnpressen…..

  10
  11
  • Det finns alltid eller ska alltid finnas två utbildade piloter. I det här fallet fanns det bara en. Menar du att dom skulle ha fortsatt över Atlanten med bara en utbildad pilot och en nästan färdigutbildad?

   • Om du frågar mig Pettersson är svaret JA…..
    Var under min mer eller mindre dagliga flygningar mer orolig för Arafats terrorister o flygplanskapare, än att Piloten skulle bli sjuk !!
    Senare år under 80-talet var man mer orolig för att det kunde placerats sprängladdningar av någon islamsk terrorgrupp i lasten….
    Sedan fanns utbildade US-piloter som avsiktligt flög in i Hurrikans och orsakade stort elände o. nödlandning.

    2
    5
  • Det beror på hur lång tid det tar. På vissa sträckor har man avlastningpilot[er] så att man inte överskrider max tjänstgöringstid. London – New York tror jag det räcker med två piloter.

  • Varför ska vi ha regler? Om du någonsin behöver en hjärtoperation, eller kanske hjärnoperation, så vet jag en sjuksköterska som kan fixa det. Han har varit med på många operationer och läst massa på internet om hur man gör. Han kan tom söva samtidigt. Hör av dig bara så löser vi det. Skulle han orsaka din död så är det bara ont förtal av pk pressen och msm. Sanningen är nog att du var gammal och svag!

   7
   1
 3. Frågan är väl mer, hur kom de underfund med att piloten inte var färdigutbildad efter det att planet lyft och var på väg?
  Var det som sketchen ”Flygkaptenerna” med Magnus och Brasse?

  19

Kommentera