Stenevi vill fyrdubbla vindkraften – staten ska satsa 100 miljarder

VINDKRAFT. Märta Stenevi vill lägga över 100 miljarder kronor på vindkraft och göra så att kommuner tävlar om att bygga mer. Men Miljöpartiets språkröret kan eller vill inte svara ja eller nej på om hon själv skulle kunna tänka sig att bo i närheten av en vindsnurra. – Jag vill bo där jag har en bra boendemiljö, säger Stenevi, enligt Aftonbladet.

Miljöpartiet har en tydlig bild över hur det svenska landskapet och energiförsörjningen ska se ut i framtiden. Produktionen från dagens 4 754 vindkraftverk ska fyrdubblas och staten ska ge miljarder till kommuner som får igång bygget. – Det går att bygga ut snabbt och det går att bygga väldigt mycket vindkraft, säger Märta Stenevi.

Förra året stod vindkraft för cirka 16 procent av Sveriges totala elproduktion. En fyrdubblad produktion skulle enligt MP få de inhemska elpriserna att sjunka. Grön el skulle också kunna exporteras till fossilberoende länder i Europa.

MP har som förslag att staten fram till 2050 ger över 100 miljarder kronor till kommuner i bonus. Främst vill MP att byggandet ska öka i havet längs Sveriges kust, men även på land.

– Under 2021 avslogs ansökningar för 78 procent av alla vindkraftverk. Vindkraften har blivit ett ideologiskt rött skynke för Moderaterna. Antagligen för att vindkraft är för mycket förknippat med Miljöpartiet.

Läs vidare på Aftonbladet…

-Pettersson säger att behöver vindkraften 100 miljarder för att få intressenter så är det något skumt…

-Jag undrar vad vi ska ha förlustsnurrorna till? Kärnkraft är grönast över en hel livslängd och fem gånger bättre än vindkraft. Så länge vi inte kan lagra vindkraften på ett bra och ekonomiskt sätt så är beviset på dess nackdelar att vi slutade med väderkvarnar för över 100 år sedan, tekniken blev omodern och ineffektiv redan då. Förutom att elda kontanter finns det inget bättre sätt att slösa bort pengar än vindkraft och havsbaserat vindkraftsprojekt är mycket värre än den på land.

Vindkraft stör människor och djur. Vindkraft dödar örnar och andra flygande varelser, vindkraften är oekonomisk och riskerar balansen i elsystemet. Idag kostar elen i södra Sverige 215 öre/kWh plus kostnad för elcertifikat, påslag, energiskatt, moms och elnätskostnader.

Detta trots skaplig med vind, tusentals vindkraftverk men sex stängda kärnkraftsreaktorer i södra Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Stenevi vill fyrdubbla vindkraften – staten ska satsa 100 miljarder

 1. Det är väl självklart att Stenevi ska få en vindkraftpark i närheten av sin bostad. Om hon nu vill storsatsa på vindkraften så betyder det väl också att det blir en bra boendemiljö för alla som råkar bo i närheten av dom. Varför skulle Stenevi annars vara så egoistisk att hon inte vill dela den upplevelsen med alla andra. Eller vet hon något som hon inte vill säga. Att boendemiljön kanske blir en katastrof. Men en partiledare kan väl inte stå och blå-ljuga sina väljare och alla andra svenskar rakt upp i ansiktet.

 2. Mp och stenevi vet att utländska aktörer gärna äger eller deläger svensk vindkraft. Det blir som ett globalt tankesätt att Sverige inte äger sin elproduktion, dvs en av grundprodukterma för en fungerande välfärdsstat. Ett steg att bryta ned Sverige!

 3. Ja ni som såg debattprogrammet om miljö i(S)VT i går kan konstatera
  att deras hjärnor inte på något vis har kontakt med verkligheten, vi ska
  helst omedelbart sluta att ha transporter som drivs med Diesel eller Bensin,
  Dom är så korkade att dom tror att det går att hetsa fram lösningar, att ställa
  om allt till eldrivet på nolltid.

  En stod och mässade om att han hade slutat ett fint yrke för att på heltid ägna
  sig åt Miljön, själv tror jag att han inte platsade på sitt jobb, Och i det neutrala?
  (S)VT får Miljöpartister babbla tio gånger mer an andra, ungefär som dom på
  något vis är sakkunniga på området??? Man älter IPCC panel som om dom
  är forskare, dom är proppagandister precis som MP!

 4. Vill inget hellre än att MP åker ut ur riksdagen, trots att min far var MP och en av bilderna av ”gröna seniorer” (Kjell Johansson)

 5. Kan man inte sätta upp en rejäl fläkt framför de snurror som redan finns?

  13
 6. Om vi för ett ögonblick låtsas att vi tror på Stenevi så får hon gärna förklara hur man bygger tjugotusen vindkraftverk då komponentbrist råder och gröna khmerer i andra länder lär ha “funderat” ut samma lösning?

  16
 7. skönt att Märta vill ha planer
  ett 3- 4 % parti skall alltså bestämma att 100 Miljarder från väljarnas pengar skall gå till något som kan ge 3-4 % energi tillskott av totalen och vara nere till noll % en vindstilla och vacker dag på vintern nör vi behöver ett större behov av energi ???
  Ja hon är energisk och full av skit.

  35
 8. De dygn det inte blåser kan miljöpartisterna vara vindleverantörer med sina stora käftar och tillbakabildade hjärnor.

  29
 9. Märta Stenevi bor i Limhamn, en gång en av Malmös mest fashionabla stadsdelar. Lär numera kallas Rosengård by the sea. Om det är Stenevis fel jag inte.

  Jag vet inte om det är läge att bygga vindkraftverk i Öresund just där på grund av närheten till Kastrup.

  Det är länge sedan jag var i Malmö. Jag trivs bättre i Köpenhamn.

  13
 10. Och på tal om Mp. Bolund vill sänka priserna i kollektivtrafiken med 20%. Efter det att han själv sett till att dieselpriset skenat iväg med samma vansinnes-höjning. Vicket Pucko…

  53
  13
  • Det är inte Per Bolunds bekymmer. Har har ju ingen dieselbil eller elbil. Inte ens en bensinbil? Han tar förmodligen pendeln in till Centralen och apostlahästarna sista biten. Är han jävig eller enbart jävlig?

   12
 11. “The only countries that have successfully moved from fossil fuels to low-carbon power have done so with the help of nuclear energy.” – Michael Shellenberger

  Så innan någon visat mig ett land som klarar sig utan problem med enbart sol- och vindkraft ser jag inga som helst fördelar med det.

  20
  3
  • Solkraft stör väl inte dig? Det finns många villaägare som löser hela sin elförbrukning med solceller!

   Ja, starta kärnkraften direkt så vi lan minska oljeberoendet!

   26
   3

Kommentera