Ryssland har aldrig attackerat någon

UTRIKES. Kirill av Moskva blev 27 januari 2009 vald till patriark av Rysk-ortodoxa kyrkan. Han bär titeln Patriark av Moskva och hela Rutenien. Vid en predikan i Kremls ärkeängelskatedral under tisdagen sa Kirill, chef för den rysk-ortodoxa kyrkan till sina tillbedjare att Ryssland ”aldrig hade attackerat någon”, bara försvarat sina gränser, rapporterar The Moscow Time.

Patriark Kirill har varit en anhängare av president Vladimir Putin i många år. 2012 nämnde Kirill Putin som ”Guds mirakel”. Här är de två på bild under ett firande på Röda torget i Moskva i november 2018. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Kremlin /

Den ryska ortodoxa kyrkans ledare patriark Kirill uppmanar alla ryska medborgare att ställa sig bakom sina myndigheter för att kunna ”slå tillbaka fiender såväl utom som inom landet”.

Rysslands president Vladimir Putin och den ortodoxa patriarken av Moskva Kirill förenas i sitt ogillande av Västvärlden och det historiska narrativet av betydelsen av Kievrus (Kievriket).

-Pettersson säger att det är nästan som i Sverige, kyrkan står på S-regeringens sida, oavsett vad regeringen gör…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryssland har aldrig attackerat någon

 1. Jesus sade: Ge kejsaren vad kejsaren vill ha och ge Gud vad Gud vill ha. Det menas att man skall särskilja ett politiskt utövande från religion Denne patriark påminner om muslimska imaner och iranska ayatoller som vill infoga den rådande utövande religionen med statens politiska angelägenheter.

  8
  3
 2. Är ganska säker på att det finns en speciell plats i helvetet för sådana som Kirill. Han och Putin, kommer att skyffla mycket kol, i livet efter detta. Och då med en glödande eldgaffel uppkörd i rö….
  Kan t.o.m tänka mig att de får sällskap av en och annan av svenska kyrkans potentater.

  18
  6
 3. Som sagt var. Ryssland vimlar av kloka bildade människor, men de får tyvärr ingen plats i offentligheten. Ryska ledarna håller på att slå knut på sig själva och verkar vilja skada oskyldiga människor, som inte håller med dem. Hoppas det snart blir ett uppvaknande, men det är att tro på mirakel kanske.

  17
  3
 4. Sanning med modifikation:
  ”… We have only defended our borders.”
  However, where that border is may be a difference of opinion between our neighbours and us.

  17
  4
 5. Visserligen har nästan hela världen sagt upp förbindelserna med Ryssland,
  men nog borde Patriarken kunnat se att Ryssarna hade parkerat 150 tusen
  man utanför Ukrainas gränser i en hel månad innan man anföll? det var väl
  knappast trädgårdsarbete dom var där för??

  24
  6

Kommentera