Våren tvekar – senare än vanligt för blommor och löv

VÄDER. Vitsippor, blåsippor, tussilago har inte kommit så långt i blomningen som de brukar så här års. Och lövsprickningen för björk och sälg tvekar mer än vanligt.

Utanför Petterssons bloggfönster har gräset börja grönska.

Det visar Vårkollen, ett forskningsprojekt där frivilliga samarbetare med forskare för att analysera vårtecken. Det kylslagna vädret med dagstemperaturer på mellan 10–15 grader kommer att fortsätta de kommande tio dagarna, enligt SMHI.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Våren tvekar – senare än vanligt för blommor och löv

 1. Vilken fin utsikt du har utanför bloggfönstret Pettersson.Betande rådjur som kalasar på det första färska gräset ! Hoppas att dom inte kalasar på grönskan inne på tomten också.Påskliljor ger dom sjutton i men tulpaner är favoritprimörerna på våren.

 2. Vad har oraklen Bjerström och Greta för vetenskaplig förklaring till detta väder.
  Att det var runt 50 grader i Bagdad vid tiden -70-80 talet, helt normalt men onormalt med en vecka över plus 45 i Aten.
  Då benämndes det som väder och är så än idag.
  Att det blir en grad varmare i Sverige är väl bra då vi idag hyser ca 2 miljoner med varmare hemland boende hos oss.
  Är klimataktivister också rasister månne?

 3. Enligt Göteborgs Universitet beror de lägre grundvattennivåerna på att tjälen sitter i längre vilket gör att vattnet rinner bort istället för ner i underjorden när snön smälter.

  Så vart fan tog den där globala uppvärmningen vägen som alla klimatalarmister tjatar om!???!?!!?

  22
 4. När SVT hittar en sunspot i Indien så basuneras det ut i nyheterna om typ 45grader varmt och torka.
  Inte att det är ovanligt svalt i Sverige och andra delar av världen.

  Jag åkte från Sri-lanka upp genom Indien till Bombay som det hette då, på vissa sttällen var det 47 grader utanför tåget i skuggan på dagen 1979, och flera lok drevs av ånga, men dom gick i tid i alla fall, men inte fort, tur är väl det när man studerade rälsens/syllarnas kvalitet.
  Många av de tågvagnar rullar än idag med galler för fönstren och träbänkar, friåkarna sitter på taken istället.
  Sri-lankas räls vid kusten var ännu sämre jämfört med Indien….

  14
 5. Och Sydvintern verkar bli ännu kyligare i år än förra året. Den kommande veckan antas en avancerande köldfront i Patagonien (några meter snö f n) nå upp till södra 1/3 av Amazonas. Jämförelsevis motsvarar detta att Nordvintrar täcker Medelhavsområdet.

  Vad Klimatfascisterna kallar ”uppvärmningspaus, nu 7:e året, är i verkligheten det 7:e året av ”global avkylning”, vilken enligt NASA kommer att pågå åtminstone till 2050. Bäst syns detta när ”klimatkalkyleringen” utförs utan någon ”klimatmodulering” (bara ett sätt att manipulera). Genmodifieringar, konstgödsling kan aldrig ersätta värme och/eller rikligt med CO2 som garant för goda skördar. Hälften av jordens odlare har i alla fall inte råd köpa konstgödsel.

  Det är således INTE kriget Ryssland/Ukraina som orsakar kommande livsmedelskris, men bra att skylla på eftersom gräsrötterna är så indoktrinerade av media.

  24
  2

Kommentera