Militären ska användas för att kuva upplopp

TERRORISM. SD:s rättspolitiska talesperson Tobias Andersson och försvarspolitiska talesperson Per Söderlund skriver på Aftonbladets debattsida att militär ska kunna sättas in i samband med upplopp och andra ”extraordinaära situationer”.

Bakgrunden är de upplopp som följde på dansk-svenske islamkritikern Rasmus Paludans koranbränningar i flera svenska städer under påsken.

”Svensk militär är en hittills outnyttjad, välutbildad resurs som står redo att trygga säkerheten inom landet, på samma vis som de står redo att trygga säkerheten mot hot utanför rikets gränser”, skriver SD-politikerna.

-Pettersson är positiv till idén men tveksam till att vi har militär som är utbildad till detta, men det borde gå att ha en militärt organiserad poliskår, för att ta hand om terroristerna från Mena.

Nationella insatsstyrkan tillhör polisen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Militären ska användas för att kuva upplopp

 1. Flera EU-länder har paramilitära styrkor, t.ex. Guardia Civil i Spanien och Karabinjärerna i Italien.

 2. Där har vi två politiker som tar ansvar för att bevara ordningen i Sverige!
  De flesta andra politiker vill skapa oordning!

 3. Tyvärr har inte dagens militärer fått rätt uppfostran och saknar utbildning för de sortens uppdrag.
  Ställs fel personal mot skränande okontrollbara vildar kan de bli något av Ådalen fast upphöjt med tio vilket skulle vara startskottet till inbördeskrig.

  Bättre vore hemvärnsmän, mer livserfarenhet och stadga.

 4. NEJ! Inga militärer för att stoppa kravaller. Militär ger sämre effekt än polis, om militär inte tillåts agaera på det sätt som militär är avsedda för. Extremt våld och vapenvåld. Ges restriktioner är militär sämre än polis!
  Men som Pettersson skriver, behövs det militärt tränade polisförband. I stort alla andra Européiska länder har sådana förband – s k inrikespolis. Framförallt behövs det 10000 polisutbildad personal ytterligare NU! Men vänstern VILL inte och manipulerar vilt för att detta inte skall ske.

  VILL Sverige, så går det att upp-bemanna polisen med 10000 på 1-2 år. Jag har tidigare beskrivit hur det skall gå till. Men enligt vänsterns ideologi, som även innefattas av islam, så gäller det att skapa kaos, för att ur kaos sedan genomföra ”revolutionen”. Fast när vänstern utfört revolutionen fattar de inte att även här avrättas alla ledande kommunister (S är ju kommunister) av Islam.

  12
  1
 5. Om militär skall sättas in vid upplopp så får vi hoppas att det inte är några gnällspikar som måste åka hem till Mamma när utbildningen blev för tuff utan grabbar och tjejer med skinn på näsan som kan hjälpa Polisen på ett bra sätt….

  20
  1
 6. Upplopp kan jämställas med fientlig verksamhet mot Sverige, så det är inget fel i det. Tyvärr har vi partier i riksdagen, som hellre ville se ca: 300 poliser skadas än någon i de fientliga sabotagegrupperna. Vet ej vad den uppochnedvända inställningen beror på, önskat väljarstöd kanske. Många poliser fick tydligen allvarliga skador och men för livet. Hoppas nu regeringens myndigheter ger dem miljonbelopp i skadestånd och lika frikostligt, som myndigheterna brukar belöna främmande upploppsmakare och kriminella. För något måste ha gått väldigt fel i polisens ordergivning innan insatserna.

  32
 7. Framför allt behövs det VATTENKANONER för att kyla ner pöbel och upploppsmakare !
  Att inte Sverige haft detta beror väl på ett mesigt snällhets och godhetstänkande. Inte minst symboliserat med knäfallande ”fjollor” till poliser

  Vattenkanoner är effektiva medel. Kallt vatten skadar inte men kyler rejält ner och dämpar hetlevrade , fr.f.a MENA:iter

  41
  1
 8. Det skulle vart infört för länge sedan.
  Militären behövs alltid i krigshärdar, och Sverige har ju fixat till ett invandrarkrig så
  det är bara mobilisera militär.
  Muslimerna ska slås ner innan det är för sent, och utvisas i tur och ordning vart
  efter dom presenterar sig på slagfältet.

  47
 9. Bättre att bara lägga ner försvaret i dess nuvarande meningslösa form och satsa alla resurser på polisen!

  9
  13
 10. VAD HÄNDE MED KNIVLAGEN?

  Gäller den fortfarande? Varför tas det inga eller få knivar i beslag och varför döms det inte ut några straff?

  Borde vara minst 2-3 års fängelse!

  12
  1

Kommentera