Vrede i Israel efter Lavrovs Hitler-jämförelser

UTRIKES. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov har orsakat utbredd ilska med de jämförelser mellan Ukrainas president Zelenskyj och Hitler han gjorde i en italiensk intervju, rapporterar Sky News.

Lavrov och Lapid vid ett annat tillfälle. Bild: Tass

Enligt det grundlösa narrativ Ryssland använder för att rättfärdiga invasionen styrs Ukraina av nazister. När Lavrov konfronterades med det faktum att Zelenskyj är jude svarade han: – Vad spelar det för roll? Det motsäger inte de nazistiska elementen i Ukraina. Jag tror att Hitler också hade judiskt blod.

Lavrov påstod också att ”kloka judar” länge sagt att ”judarna själva är de största antisemiterna”, enligt Reuters.

Uttalandena väcker vrede i Israel, vars utrikesminister Yair Lapid kallar Lavrovs uttalanden ”oförlåtliga, skandalösa och ett horribelt historiskt fel”.

Judarna mördade inte sig själva under förintelsen. Den lägsta nivån av rasism mot judar är att beskylla dem själva för antisemitism.

-Pettersson tycker att Putin och Lavrov ska ta det lugnt med påståenden om nazism. Den typen av avarter är betydligt vanligare i diktaturen Ryssland än i demokratin Ukraina…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Vrede i Israel efter Lavrovs Hitler-jämförelser

 1. Lavrov, en av många nyttiga idioter, som får med sitt liv får betala sin synd.

  21
  15
 2. Lavrov är inte så noga med sanningen, däremot en av Putins främsta lögnhalsar. Avståndet till verkligheten är ofattbart.

  26
  14
  • Kommunism precis som alla de andra socialistiska sekterna kommer från socialismen och delar samma fem pelare.

   12
 3. Merriam Websters definition av fascism:

  a political philosophy, movement, or regime (such as that of the Fascisti) that exalts nation and often race above the individual and that stands for a centralized autocratic government headed by a dictatorial leader, severe economic and social regimentation, and forcible suppression of opposition.

  Ryssland i ett nötskal!

  27
  13
  • Anton beskriver Ryssland i ett nötskal genom att citera Merriam Websters definition av fascism
   -här fritt översatt:
   ”en politisk filosofi, rörelse eller regim (så som fascisternas) vilken upphöjer nationen samt ofta ras över individ, och som står för en centraliserad regering med envälde, ledd av en diktatorisk ledare, vars hårda styrelseskick, ekonomiskt och socialt är strikt reglerad, med tvångsundertryckande av oppositionen”.

   10
   2

Kommentera