Rotorblad lossnade från vindkraftverk

VINDKRAFT. Under måndagskvällen larmades räddningstjänsten om att ett rotorblad till ett vindkraftverk i Tranås lossnat och fallit av. Ingen person har skadats, enligt Tranås tidning.

Det är oklart om vindkraftverket var igång när bladet föll av. Räddningstjänsten ryckte ut till larmet, som kom in vid tjugo i åtta på kvällen, men ingen person eller byggnad ska ha skadats när rotorbladet slog i marken.

De har lokaliserat rotorbladet och det har landat precis bredvid verket, det är inga personskador, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Räddningstjänsten kommer kontakta ägaren till vindkraftverket som får åtgärda skadan. Vad som gjort att rotorbladet gått av är fortfarande okänt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Rotorblad lossnade från vindkraftverk

 1. Det är dyrt att laga vindkraftverk. De ligger otillgängligt och i det här fallet måste man använda en hög luftkran för att få dit ett nytt rotorblad men jag misstänker att alla behöver bytas. Hursomhelst tar det tid att få ett nett blad levererat då den som lossnade nu är skrot. Visst är det enklare men större centrala kraftverk där man kan ha personal på stället som utför förebyggande underhåll innan saker går sönder?

  31
 2. Inte första gången… för drygt en månad sedan lossade ett från ”gipsen” i Landskrona… det for ut till havs me hade kunnat nå bebyggelse… vem vet hur många döda?

  38
 3. “När vinden nuddar ditt hår, och även snuddar vid din frus lår, ja då är det sommar!” Så stod det i ett bordskort jag fick vid en dams examen.

  30
 4. Lägg ner vindkraften. När det blåser är elen billig och dom tjänar inga pengar. När det inte blåser är elen dyr men dom tjänar inga pengar då heller. En omöjlig kalkyl.

  75
  9
  • Ja, men de fattar inte de flesta.
   När jag säger till folk
   Ju mer vindkraft desstu mer olönsam blir den
   Ingen har förstått varför hitintills

   60
   10
 5. M.a.o. den första vinsten med denna Vindmölla ! Måtte fler följa efter….

  50
  9

Kommentera