Kina ökar sina CO2-utsläpp

KLIMAT. Kina bygger fler nya kolkraftverk än resten av världen tillsammans. Kina är nummer 1 i CO2-utsläpp. Det betyder också att Kina är nummer 1 när det gäller att göra jorden grönare och öka mat- och skogsproduktionen. En två-gradig temperaturökning globalt skulle vara väldigt positivt om det någonsin inträffar, skriver Patrick Moore på Twitter.

-Pettersson tycker det ser ut som Kina totalt struntar i klimatlarmen, de har visserligen sagt att de ska vara koldioxidneutrala till år 2060 men ökar fortfarande rejält varje år. Faktum är att Kinas ökning på 3-4 veckor är lika stor som alla Sveriges utsläpp på ett helt år. Så det kommer inte att hjälpa om vi lägger oss ner och dör.

Sveriges utsläpp är ungefär 1/8 av Storbritanniens.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Kina ökar sina CO2-utsläpp

 1. Tyvärr är Kinas CO2-utsläpp så små att de endast ytterst marginellt förbättrar tillväxten hos Jordens alla växter.
  När det gäller medeltemperaturen på Jorden, så är tillskottet från ökande CO2-halt i atmosfären så litet att det över huvud taget inte är mätbart. Den enda växthusgasen av betydelse är vattenånga, både som strålningsreflekterare tillbaka ner till jordytan och i kondenserad form som molnbildare. Moln som sedan reflekterar inkommande solstrålning ut i rymden.

 2. Ska inte då våra inhemska Miljökineser som hindrar trafiken i Stockholm
  då fara till kina och föra ett helvetes liv??? Eller Miljön har ingen betydelse
  när skiten släpps ut från rätt kant??

  17
 3. Per Bolund o Märtha Stenevi (MP) Sveriges nya ambassadörer i Kina alt Indien

  Lycka till i ert försök att rädda planeten

  17
 4. Bra! Lägg kraften på att motverka MILJÖFÖRORENINGARNA, istället! Där är det sannerligen problem. Verkligen.

  10
 5. Varför åker inte Per Bolund och dom andra idioterna i MP till Kina och sprider sina irrläror?

  20
 6. Det beror på om de tar med i beräkningen en sak. Kina centraliserar genom att bygga kolkraftverk. Kineser lagar mat och värmer sig med små kaminer. Om de gör fjärrvärme verk och distribuera till de med sina kaminer så blir det renare då de små släpper rätt ut. Många kineser är det.
  Nivån är inte som Gretas med golvvärme rinnande vatten och vattentoalett.imte i Ryssland heller…

  13
 7. @ Roland, oj oj oj. Du är känd för att svamla och hitta på massa saker så vi tar itu med dina nya galenskaper.

  1. Kolkraftverk Kina/Indien – skicka underlag som styrker uppgiften (annars är det bevisat att du ljuger).

  2. Var sker beskogningen i Kina och hur transporterar Kina utsläppen dit? (Underlag tack, eller ljuger du?)

  3. Beskriv hur man konverterar kolkraft till gaskraft. (Eller är det lögn?)

  Ok, Kina byggde världens största kolkraftverk i UAE, jag tror dig!

  4. Länka till alla data som visar hur jordens temperatur kommer att förändras framöver och skälen därtill. (Du kommer att få nobelpriset, jag lovar, det finns nämligen ingen annan på denna planet som har den kunskapen.)

  Fan, du e ju verkligen d.. äh, smart på riktigt! 🤯

  12
  2
 8. Kina är en god nation som varken FN eller Greta törs anklaga. Det är vi vanliga arbetare i väst som ska skämmas och plågas.

  18
 9. Det behövs en total global översikt av alla kolkraftverk gamla som nya för att få en helhetsbild. Tillkommer gör även transporter, kolbrytning och dess föroreningar..

  5
  1
 10. Glöm heller inte att de nya kolkraftverk, som Kina/Indien sätter i drift samtidigt är renast i världen avseende partiklar. Avseende CO2 så används denna till att stödja beskogning av Kina igen. Deras kolkraft kommer också till del så småningom konverteras till ”gaskraft”, när gaskapaciteten från Sibirien har byggts ut tillräckligt. Världens största kolkraftverk sattes f ö i drift förra året i Förenade ArabEmiraten (tror kineser byggde). De planerar även för några mindre kärnreaktorer. UAE har inga bubier för CO2-utsläpp. Försöker Greta intervenera DÄR så försvinner hon bara!

  Att Kina, Indien, UAE m fl satsar på kolkraft beror på att de avvisar s k politisk vetenskap och enbart använder logisk vetenskap, så de vet att det inte finns något klimathot, annat än en tillfällig kylperiod till ca 2050, varefter den s k uppvärmningen med CO2-ökning tar vid igen.

  8
  17
 11. Men Kina har gjort en del för att minska utsläppen också, det får vi inte glömma. En genial ide är att istället för att bränna plast så spolar man bara ut det i havet.

  19

Kommentera