Norge stänger hamnar och vägar för Ryssland

UTRIKES. Norge gör som EU och inför ytterligare sanktioner mot Ryssland. Ryska fartyg får inte lägga till i norska hamnar och ryska godstransporter får inte använda norska vägar, skriver NRK.

Sedan EU-länderna stängde sina gränser har det fortsatt att rulla ryska tåg mellan Ryssland och Norge, över gränsen norr om Sverige.

”Med detta genomför vi EU:s femte och senaste sanktionspaket och vi har fått ett bra norskt regelverk för att göra det”, meddelar utrikesminister Anniken Huitfeldt i ett pressutskick.

Det norska paketet innehåller vissa undantag. Fiskebåtar får ännu anlöpa norska hamnar och Svalbard undantas helt och hållet. Fiskesamarbetet i Barents hav är viktigt för Norge, understryker fiskeminister Bjørnar Skjæran.

Svalbard är ett särskilt område där flera länder, inklusive Ryssland, enligt avtal har rätt att verka.

Svalbard är fortfarande öppet för ryssar.

-Pettersson säger att Norge är med i Nato men inte med i EU.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Norge stänger hamnar och vägar för Ryssland

  1. Nu finns det ingen direkt järnvägsförbindelse mellan Ryssland och Norge, så tågen gick nog inte så ofta tidigare heller…

    9
    1

Kommentera