När avgår försvarsminister Peter Hultqvist (S)?

NATO. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) beviljades vapenfri tjänst av samvetsskäl, inte för att han hamnade i bråk med befälen som han själv uppgivit. – Det har ingen betydelse för min nuvarande tjänsteutövning, säger försvarsministern. Hultqvist tid i det militära blev kort. Efter bara 57 dagar på Dalaregementet I13 i Falun 1978 sökte Hultqvist vapenfri tjänst. Han har tidigare sagt att det blev bråk om gräsklippning och trädgårdsarbete med befälen på regementet.

Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) kallar andra extremister men tar själv emot en palestinsk förtjänstorden. Skärmdump Youtube

Peter Hultqvist version är inte korrekt. Konflikter med befälen kan aldrig vara ett hållbart argument för vapenfri tjänst.

Den lagstiftning som gällde – Lagen om vapenfri tjänst (1966:413) – var också otvetydig på den här punkten: ”En värnpliktig skall efter ansökan få tillstånd att göra vapenfri tjänst istället för värnpliktstjänstgöring, om han kan antas ha en sådan allvarlig personlig övertygelse rörande bruk av vapen mot annan som är oförenlig med värnpliktstjänstgöringen.”

På juldagen 25 december 1978 satte Peter Hultqvist sin namnteckning under det yttrande där han, bekräftade att bruket av vapen var oförenligt med hans personliga övertygelse och avslutade med ”Med hänvisning av ovanstående anmodar jag vapenfrinämnden att bifalla min ansökan.” Resultatet av detta blev senare vapenfri tjänst i Kriminalvården.

Peter Hultqvist sökte och fick vapenfri tjänst av samvetskäl, vilket han ljög om när han blev försvarsminister.

Nu är det andra tider. Sverige ska eventuellt och kanske tillsammans med Finland ansöka om medlemskap i försvarsorganisationen Nato.

Peter Hultqvist (S) i november 2021: ”Det blir inga ansökningar om något medlemskap så länge vi har en socialdemokratisk regering. Jag kommer definitivt aldrig, så länge jag är försvarsminister, att medverka i en sådan process. Det kan jag garantera alla.”

-Pettersson undrar när Peter Hultqvist (S) avgår eller ska han ljuga igen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “När avgår försvarsminister Peter Hultqvist (S)?

 1. Hultqvist ville väl inte riskera att hamna i en situation där han skulle vara tvungen att skjuta på sina socialistiska kamrater från Sovjetunionen till rikets försvar. Därför bad han om vapenfri tjänst.
  Det kan vara bra att ha i åtanke när han nu kommer att försöka torpedera den svenska NATO ansökan.

  20
  5
 2. Så den sminkade —— klarade inte av gräsklippning och trädgårdsarbete
  heller? Där ser man, att Sossar tillsätter vad fan som helst utan kunskap
  på ett område, enda kravet är partibok?

  43
  2
 3. När Hultquisten hänvisar till bråk om gräsklippning, indikerar det, att han var klassad, som malaj. Kan tänka mig att en sosse finner det slitigt och ovärdigt att klippa gräs. All form av fysiskt arbete, är ovärdigt för en SSU-are i karriären. Malaj blev man endast om man ansågs svag, fysiskt eller mentalt. Klarar man sen inte ”trycket”, mer än några månader, platsar man i gruppen ”kronvrak”.
  Ur den gruppen verkar socialdemokraterna, rekrytera sina försvarsministrar, såvida de inte hittar någon lämplig pacifistkärring.
  Hultquists militära karriär är imponerande! Herregud.

  46
  2
  • Även Moderaterna, Tomhylsan var ju försvarminister under Reinfeldt,
   han var ju vapenvägrare? Om jag minns rätt.

 4. Bråk om trädgårdsarbete och gräsklippning? Han pallade alltså inte ens malajkompaniet, det var väl för hårda bud där. Han och Byde’n skall skydda oss, låter förtroendeingivande.

  46
  2
 5. Bara drygt 20% av svenskarna är emot NATO så vi borde kunna släppa frågan och gå vidare!

  34
  12
 6. Om sossarna är så kloka att de förstår allvaret i den situation vi nu upplever .
  Så måste de säga ja till en ansökan om NATO inträdet .
  Sedan kommer hela PUDEL kenneln att släppas lös .
  De vanliga kommunisterna kan man skita i deras vanliga vindflöjlande följer alltid samma mönster .
  Tjalle Tvärvigg
  Och Morgan Och Anders Y och Strandhäll får väl twittra något för att få folk att tro att de bryr sig om Sverige .

  36
  5
 7. Vad jag vet har INTE NATO hotat någon liten nation om anfall och förödelse med hjälp av kärnvapen.

  46
  8

Kommentera