Ryssland planerar ”folkomröstning”

UKRAINA. Ryssland planerar att genomföra en iscensatt folkomröstning i den ukrainska regionen Cherson, skriver det brittiska försvarsdepartementet i sin senaste underrättelseuppdatering på Twitter. Syftet uppges vara att rättfärdiga den ryska ockupationen.

Staden Cherson och oblastet markerat. Ungefär 75 % av befolkningen är ukrainare i oblastet.

Cherson beskrivs som strategiskt viktigt för att Ryssland ska uppnå målet att skapa en landkorridor till olagligt annekterade Krim. I det brittiska uttalandet påpekas att Ryssland arrangerade en olaglig folkomröstning i samband med Krim-annekteringen, samt att de ryska inhemska valen på senare tid omgärdats av oegentligheter.

Tidigare har även den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj varnat för att Ryssland planerar att genomföra riggade folkomröstningar i bland annat Cherson.

-Pettersson tycker det är bättre att Ukraina får ordna ett val om Vladimir Putins framtid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ryssland planerar ”folkomröstning”

 1. Har Pettersson källgranskat följande som är intaget i bloggen?
  ”I det brittiska uttalandet påpekas att Ryssland arrangerade en olaglig folkomröstning i samband med Krim-annekteringen, samt att de ryska inhemska valen på senare tid omgärdats av oegentligheter.”
  De senaste ryska valen övervakades av mängder med internationella valobservatörer vilka inte hade några allvarliga invändningar mot valens genomförande.
  Internationella valobservatörer får vi hoppas kommer till det svenska riksdagsvalet i höst för att förhindra socialdemokratisk valmanipulation,

  • Det var länge sedan som internationella valobservatörer från OSSE tilläts observera några ryska val, dessutom är en stor del av oppositionen förbjuden att verka.

   Däremot bjuder Ryssland ofta in några vänligt sinnade privatpersoner som bjuds flott, skjutsas runt och får se det ryssarna vill visa upp.

   Ryssland är inte i närheten av att vara en demokrati.

   1
   1
 2. I den här typen av omröstningar behöver INTE medborgarna ens gå och rösta. Resultatet är klart på förhand. I det här fallet kommer mellan 75-82% att ha röstat för ryska överhöghet.

  7
  1
 3. Det kommer att bli en putteomröstning där 120% av alla röstberättigade vill ha Putte som president.
  Precis som putteomröstningarna i Krim och Donbas.

  9
  1

Kommentera