Macron mot seger i franska valet – Le Pen besegrad

FRANKRIKE. Sittande presidenten Emmanuel Macron går mot seger i franska presidentvalet, visar de första siffrorna efter att vallokalerna stängt.

Emmanuel Macron & Marine Le Pen

Enligt undersökningen får Macron runt 58 procent av rösterna vilket innebär att Le Pen  får omkring 41 procent.

I samband med att resultatet presenterade hördes ett enormt jubel på Macrons valvaka vid Eiffeltornet. På Le Pens i Bois de Boulogne hördes burop och busvisslingar.

Resultatet kommer från en prognos som har sammanställts av det franska inrikesdepartementet, siffrorna anses vara pålitliga.

Om resultatet står sig innebär det att årets val blev jämnare än 2017. Då fick Macron 66,1 procent av rösterna och Le Pen fick då 33,9 procent.

17 procent i marginal.

Marine Le Pen erkänner sig besegrad i det franska presidentvalet, säger hon i ett tal.

Jag respekterar resultatet, säger Le Pen och blickade framåt mot sommarens parlamentsval.

Röster i andra omgången för Le Pen-familjen…

2002 (Pappa Le Pen): 18%.
2017 (Marine Le Pen): 34 %
2022 (Marine Le Pen): 42 %

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Macron mot seger i franska valet – Le Pen besegrad

 1. Putte var den förste att ringa och gratulera, nu väntar nya affärer med elektronik till nybeställda stridsplan, embargo finns inte i verkligheten.

 2. Tror inte att le Pens nära kontakter och skuld till Putte var en tillgång i valet.

  3
  1
 3. Man ser i ansiktsuttrycket på(S)VT s personal att det var rätt man som
  vann, ovanligt glada miner en måndagsmorgon?Undrar ifall dom ler lika
  mycket dagen efter valdagen här hemma i höst? Gör dom det så har deras
  hjälp till Sossarna lönat sig för den (neutrala kanalen ???)

  19
 4. Jag tror inte ”Rädd” gillar att diskutera. Hen bytte alias till Öskute för att undgå folks radar. Det är modigt att skriva som Rädd gör men någonstans får jag känslan av att hen bara är inne för att provocera. Rädd kan mycket väl arbeta för SÄPO för att kolla läget och framförallt se reaktionerna på sina inlägg. Då kan även Rädd se vilka som tummar upp och ner.

  Nu behöver det inte alls vara så, men det kan vara klokt att ha det i bakhuvudet. SÄPO, som ligger i Solna stad som i sin tur ligger i Stockholms stad är nog mest tandlösa tigrar. Deras förmåga att ”se in i framtiden” är 0.

  20
  2
  • Det kan också vara klokt att ha i bakhuvudet att Öskute/Rädd är en äldre man som gillar att vara på bloggen och att Säpo har andra saker att göra.

   5
   6
 5. Då kan ju SVT säga upp eventuella lägenheter i Frankrike mm för nu kommer det ju att bli lika tyst om fransk som amerikansk politik efter det att Trump försvann från tronen i USA!

  27
 6. När Magdalena valdes här hemma var de nästan ingen som lovordade henne för sin ev. kompetens. Nej, det argument för hennes förträfflighet som vevades hela tiden om och om igen var att hon var en KVINNA. Det var hela grejen. Då är det väl ändå bra egendomligt att att SVT och övrigt etablissemang inte sörjer det minsta nu när Le Pen blev blåst på segern, trots att hon också är KVINNA. Var är alla feminister som borde kasta skit på Patriarkatet ? Det går tydligen att ändra sin inställning efter behag…

  Sen kan man ju bli jäkligt trött på SVT som ständigt tjatar om ”högerpopulistiska” eller ”högerextrema”, så fort någon har fräckheten att ha en egen uppfattning som inte följer SVT:s uppgjorda agenda.

  61
  1
  • Rädd:
   Finns det fler än du själv bakom ditt nya Alias ? ”Du o dina vänner” hittar knappast några medlöpare hos Petterssons läsare….

   39
   3
   • Stenbock
    Jag söker ingen sympati, jag gillar bara att diskutera. Bara mina barn vet att jag skriver på bloggen och de bryr sig inte, de har fullt upp med sina egna liv.

    4
    19
 7. En tröst mitt i bedrövelsen,att allt fler länder följer med Abzurdistan ner i dyn…
  Nu har Frankrike inför en ny President-period återvalt en äkta HBQR:e,eller vad nu Bögar kallas i PK-pressen.
  Beklagar ännu en gång er i de yngre generationerna. En ny medeltid väntar om hörnet !

  52
  2
 8. Ser ut som valmanipulationen har lyckats för Macron. Fast jag hade inte förväntat mig något annat Socialister tar medel medel som kan frambringas för att tillskaffa / stanna vid makten !!!

  62
  3
  • Inte ens Marine Le Pen säger något om valfusk utan erkänner sig besegrad och ska ta nya tag vid parlamentetsvalet i juni.

   Dessutom nämner Le Pen att det var deras bästa val någonsin och att nästa presidentval får inte Macron återväljas.

   Det låter inte som någon som utsatts för valfusk.

   Macron verkar hyfsat populär, han är den första presidenten på 20 år som återvalts.

   6
   4

Kommentera